بیماری های مقاربتی (STD: Sexual transmitted Disease) از بیماریهای نسبتاً شایعی هستند که توسط میکروبها (موجودات ذره بینی) طی مقاربت جنسی واژنی، مقعدی و دهانی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. بیماری های مقاربتی باعث ایجاد علائم موضعی و عمومی در بدن میشوند. اگر نسبت به تشخیص بیماری های مقاربتی و درمان این نوع بیماری ها اقدام نشود مشکلات جدی مانند ناباروری، سرطان ها، کوری و غیره ایجاد خواهد شد.
انجام غربالگری های منظم می تواند باعث کاهش خطر انتقال بیماری های آمیزشی، کاهش ناباروری و سایر آسیب های جسمانی شود.
انتقال خون یکی از روشهای درمان و رهانیدن انسانها از خطر مرگ و میر ناشی از حوادث و بیماریه است که می تواند منجر به عوارض ناخواسته ای در گیرندگان خون شود؛ یکی از این عوارض، عفونتهای میکروبی قابل انتقال از طریق تزریق خون است. عفونتهای میکروبی شامل طیف وسیعی از میکروارگانیسمها مانند: ویروسها، قارچها، انگل ها و باکتری ها است. اولین مورد عارضه باکتریایی ناشی از تزریق خون انسان در ایالات متحده در سال 1941 گزارش شده است
مایع مغزی نخاعی (CSF) مایعی شفاف و آبکی است که در اطراف مغز و نخاع جریان دارد و آنها را احاطه کرده و محافظت میکند. آنالیز CSF برای ارزیابی سطح یا غلظت مواد و سلولهای مختلف در CSF بهمنظور تشخیص شرایط بیماری بر مغز و نخاع (سیستم عصبی مرکزی) انجام میشود.
در اواخر سال 2019 یکی دیگر از خانواده کرونا ویروس با قابلیت سرایت انسان به انسان کشف گردید که به آن ویروس کووید 19 می گویند. این ویروس تاکنون جان میلیون ها نفر را در جهان گرفته است. پاسخ بدن در ابتلا به کووید 19 در افراد متفاوت است. در برخی افراد، بدون علائم و یا دارای علائم خفیف شبیه به سرماخوردگی است، ولی دربرخی دیگر بیماری شدت یافته و با تنگی نفس و علائم سیستمیک ظاهر می گردد. در حالت شدید بیماری، تغییرات زیادی بر روی اندام های مختلف ایجاد می شود این تغییرات گاها در نتایج آزمایش های بالینی تاثیر می گزارد. در این مقاله به تغییراتی که در آزمایشگاه های تشخیصی به دلیل ابتلا به کووید 19 ایجاد می شود، می پردازیم.
سویه جدید ویروس کرونا که به عنوان سندرم حاد تنفسی کروناویروس 2 (SARS-CoV-2) شناخته می شود باعث بیماری ویروس کرونا (COVID-19) می شود. این بیماری با طیف گسترده ای از بیماری های ساده نظیر سرماخوردگی تا بیماری های شدید نظیر سندروم تنفسی خاورمیانه (MERS-CoV) و سندروم حاد تنفسی (SARS-CoV) مشاهده می شود. با توجه به سرعت شیوع این ویروس، پیشگیری و انجام آزمایش کرونا ضروری است.دو آزمایش مولکولی و سرولوژی برای تشخیص کرونا وجود دارد که در ادامه مورد برری قرار می گیرد.
Clostridium perfringens که قبلاً با نام C. welchii یا باسیلوس welchii شناخته می شد یک باکتری گرم مثبت، میله ای شکل، بی هوازی و اسپور سازمی باشد که اسپور از جنس Clostridium است. C. perfringens در طبیعت همیشه وجود دارد و می توان آن را به عنوان یک جزء طبیعی گیاهان پوسیده، رسوبات دریایی، دستگاه روده انسان و سایر مهره داران، حشرات و خاک دانست. این باکتری کمترین زمان تولید نسل را نسبت به هر ارگانیسم(6 تا3 دقیقه)، در محیط تیوگلیکولات دارد.
سالمونلا باکتری باسیل گرم منفی است که در جوجهها و تخممرغها معمولاً وجود دارد. سالمونلا عامل یکی از شایعترین مسمومیتهای غذایی میباشد. سالمونلا میتواند تخمدانهای پرنده را آلوده کند و قبل از تخم گذاردن پرنده، وارد تخممرغ شود یا اینکه به هنگام تخم گذاردن پرنده، به پوسته تخم مرغ نفوذ کند.
باکتریها یکی از دلایل عمده بیماری های ناشی از غذا هستند. در انگلستان طی سال 2000 ، درصد باکتریهای درگیر به شرح زیر بودند: کامپیلوباکتر ژوژنی 77.3٪ ، سالمونلا 20.9٪ ، Escherichia coli O157: H7 1.4٪ و سایر موارد کمتر از 0.56٪ .
علائم مرتبط با مسمومیت باکتری ها معمولاً 12-72 ساعت پس از خوردن غذای آلوده دیده می شوند زیرا سموم ناشی از عفونت های باکتریایی جهت تکثیر به زمان نیاز دارند. با این حال، در برخی موارد مانند مسمومیت با مواد غذایی استافیلوکوکی، شروع بیماری می تواند در مدت 30 دقیقه پس از مصرف غذای آلوده باشد. باکتری ها به طور طبیعی در محیط یافت می شوند، در محیط زنده مانده و تکثیر می یابند این عوامل در بدن میزبان و در غذا تکثیر می کنند. بعضی از آنها اسپور تشکیل می دهند و می توانند توکسین تولید کنند.در ادامه با باکتری کامپیلوباکتر که از طریق غذای آلوده منتقل می شود آشنا می شویم.
اگرچه ویروس زیکا در ایران خیلی شایع نیست اما می تواند خطرناک باشد. چرا که بسیاری افراد به مناطق آلوده سفر می کنند و پس از بازگشت به ایران می توانند افراد زیادی را آلوده کنند.بهتر است با علائم، روش های پیشگیری، درمان و … در رابطه با ویروس زیکا آشنا شوید.
شایعترین نوع بیماری پوستی لیشمانیاز است که بر اثر گزش جنس ماده نوعی پشه خاکی به انسان منتقل میشود. عامل این بیماری انگلی به نام لیشمانیا است. سالک در کشورهای گرمسیری از جمله چین، سوریه، عربستان سعودی، عراق، ایران، فلسطین، قفقاز و جنوبشرقی روسیه، پاکستان، افغانستان و هند شایع است. سالانه ۱۹ هزار مورد ابتلا به سالک در ایران ثبت میشود که سه هزار مورد آن مربوط به استان فارس است.لیشمانیوز یکی از مهمترین بیماریهای عفونی است که در فقیرترین مناطق جهان تأثیر می گذارد، اما تحولات جدید در تشخیص، درمان و کنترل امید تازه ای به همراه دارد.
اریترون یک آزمایشگاه تخصصی است که از راه های مختلف میتوانید با آن در تماس باشید و پرسش ها و مشکلات خود را به آسانی با متخصصین ما در میان بگذارید.
آدرس: اصفهان، خیابان شیخ صدوق شمالی، خیابان شیخ مفید غربی
شماره تماس: 7-36631906- 031 2 -36633621 - 031
شماره فکس: 89784728- 021 کد پستی : 76351-81647
ایمیل: med@Erythron-lab.com
شماره واتس آپ برای دریافت جواب آزمایش :
09138183947
برای هماهنگی جهت نمونه گیری در محل مورد نظر خود با شماره های زیر در ساعت مشخص تماس حاصل فرمایید:
آقای مهندس عزیزی 09131689270
تمام حقوق مطالب و محتویات این سایت متعلق به آزمایشگاه اریترون می باشد.