کووید ۱۹ توسط کروناویروس SARS-CoV-2 که به بافت عصبی تمایل دارد، ایجاد می شود علائم اختلال در بویایی و چشایی بعنوان تظاهرات اولیه عفونت کووید ۱۹ پذیرفته شده است. گزارشاتی از آنسفالیت، آنسفالوپاتی، نوروپاتی کرانیال، سندرم گیلن باره (GBS) و التهاب میوزیت/ رابدومیولیز در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ وجود دارد. در این مقاله، بر روی تظاهرات عصبی عضلانی عفونت SARS-CoV-2 و مکانسیم درگیری بافت های عصبی عضلانی در کووید 19 متمرکز خواهیم شد.
آلزایمر Alzheimer’s disease (AD)بیماری پیشروندهی نورودژنراتیو با منشأ داخلی بوده که از لحاظ کلینیکی بواسطهی اختلال پیشرونده در حافظه، قضاوت و تصمیم، قدرت تعقل و بویایی توصیف میشود و اصلیترین عامل فراموشی در سالهای آخر عمر میباشد؛ بطوریکه سن، یک عامل خطر برای بیماری قلمداد میشود و 10% افراد بالای 65 سال و در حدود 40% افراد بالای 85 سال هدف آلزایمر قرار میگیرند.علت بیماری آلزایمر نامشخص بوده و بر اساس آخرین نظریات گفته میشود بیماری چند عاملی میباشد.
در راستای تشخیص افراد مبتلا به آلزایمر مطالعات و بررسیهای متعددی انجام پذیرفته است، ولی همچنان روش اثبات شده و قطعی برای تشخیص بیماری به خصوص در مراحل ابتدایی و همچنین افتراق آن از سایر اختلالات ادراکی وجود ندارد. در حال حاضر نیز روش اصلی تشخیص مبتلایان به بیماری روش سنتی ارزیابی افراد مشکوک به بیماری از لحاظ تواناییهای ذهنی میباشد، اما تلاشها برای کشف روشهای نوین همچنان ادامه دارد. در یک نگاه کلی میتوان سه روشی را که هماکنون بر روی آنها مطالعات تکمیلی نیز جاری است به صورت ذیل نام برد:
در بیماری Multiple sclerosis (MS)، آسیب آکسون ها به عنوان علت اصلی روند رو به رشد تخریب عصبی شناخته می شود. به این ترتیب با توجه به همراهی تخریب آکسون ها و پیشرفت ناتوانی در بیماران مبتلا به MS، آگاهی از میزان تخریب آکسون ها می تواند دارای ارزش تشخیصی بوده و همچنین به عنوان ابزاری جهت کنترل درمان مورد استفاده قرار گیرد.
میاستنی گراویس (Myasthenia Gravis) از لغات Mys به معنی عضله، Asthenia به معنی ضعف و gravis به معنی جدی تشکیل شده است. میاستنی گراویس بین 30-3 نفر از هر یک میلیون نفر را مبتلا می کند. میاستنی گراویس بیشتر در زنان زیر 40 سال و در مردان بالای 60 سال شایع می باشد. این بیماری در کودکان چندان شایع نیست. اکثر بیمارانی که تحت درمان قرار میگیرند به زندگی طبیعی باز خواهند گشت و امید به زندگی در این افراد با افراد سالم یکسان می باشد.
بیماری Neuromyelitis optica (NMO)، یک بیماری التهابی ناتوان کننده سیستم اعصاب مرکزی (CNS) است که علت خودایمنی داشته و عمدتا اعصاب بینایی و طناب نخاعی را تحت تاثیر قرار می دهد. NMO معمولا الگوی عود شونده داشته و فاقد دوره بهبود مشخص است، ب این ترتیب پیشرفت سریع ناتوانی شایع است.
نوروفیلامنت ها بخشی از اسکلت سلولی نورون ها محسوب شده مسئول حفظ ساختار و عملکرد نورون ها هستند. نوروفیلامنت ها در بسیاری از بیماری های نورولوژیک تجمع می یابند.مطالعات گسترده ای جهت استفاده از نوروفیلامنت ها بعنوان مارکر آسیب نورونی انجام گرفته است.
بیماری های نورودژنراتیو Neurodegenerative Disease (NDD) طیف گسترده ای از بیماری ها هستند که به طور اولیه نورون های مغز را درگیر کرده و به تدریج باعث از بین رفتن نورون ها می شوند. بیماری Amyotrophic lateral sclerosis (ALS)، پارکینسون، آلزایمر و هانتینگتون مثال هایی از این بیماری ها هستند.
بیماری Neuromyelitis optica (NMO) یا سندرم دویک یک بیماری التهابی ناتوان کننده سیستم اعصاب مرکزی (CNS) است که علت خودایمنی داشته و عمدتا اعصاب بینایی و طناب نخاعی را تحت تاثیر قرار می دهد. NMO معمولا الگوی عود شونده داشته و فاقد دوره بهبود مشخص است، به این ترتیب پیشرفت سریع ناتوانی شایع است.
نورومیلیتیس اپتیکا (NMO) یا سندرم Devic یک بیماری نسبتا ناشایع نورولوژیک است که اغلب از بیماریMultiple Sclerosis (MS) تقلید می کند. NMO ناهنجاری شدید التهابی سیستم عصبی مرکزی است که به طور عمده ستون مهره ها و اعصاب بینایی را تحت تاثیر قرار می دهد. علائم این بیماری شامل اختلالات حاد بینایی ، کوری و فقدان کنترل عملکرد مثانه و روده می باشد. در صورت عدم درمان ، نیمی از بیماران طی 5 سال پس از ابتلا دید یکی از چشم ها یا هر دو را از دست می دهند.
راه اندازی تکنولوژی تشخیصی جدید و پانل همزمان
Anti-MOG & Anti-AQP4
با روش استاندارد
Biochip Mosaic Recombinant Cell Immunoflurescence;BM-RCIF
ﺗﺸﺨﻴﺼﻬﺎﻱ ﺳﺮﻭﻟﻮﮊﻳﻜﻲ ﺩﺭ ﺑﻴﻤﺎﺭﻳﻬﺎﻱ عصبی (ﻧﻮﺭﻭﻟﻮﮊﻳﻜﺎﻝ) ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎﺩﻩ اﺯ ﺗﺴﺘﻬﺎﻱ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺣﺴﺎﺱ و ﺩﻗﻴﻖ ﺑﺮاﻱ ﺗﻌﻴﻴﻦ ﺁﻧﺘﻲ ﺑﺎﺩﻳﻬﺎﻱ ﺧﻮﺩاﻳﻤﻦ ﻋﺼﺒﻲ ﺑﻪ ﻫﻤﺮاﻩ علائم ﺑﺎﻟﻴﻨﻲ ﺑﻴﻤﺎﺭﻱ ﻧﻘﺶ ﻣﻬﻤﻲ ﺩﺭ ﺗﺸﺨﻴﺺ این بیماریها ﺑﺎﺯﻱ می ﻜﻨﺪ.
نوروبورلیوزیس یا (Lyme neuroborreliosis (LNB یک اختلال سیستم اعصاب مرکزی است که از تظاهرات بیماری لایم می باشد. علایم این بیماری که در مرحله مزمن بورلیوزیس مشاهده می شود شامل اختلالات اعصاب جمجمه، اختلالات و تغییرات ذهنی ، meningoradiculitis و... می باشد.
در بیماری های نورولوژیک اتوایمیون، طیف گسترده ایی از اتوآنتی بادی ها تولید می شود که اغلب کاملا اختصاصی هستند و با تکنولوژی های جدید آزمایشگاهی با دقت و صحت 100 درصد قابل ردیابی و تشخیص می باشند.
بررسی پروفایل اتوآنتی بادی های کاربردی، در تشخیص سندروم های های نورولوژیک اتوایمیون به روش Multiplex Biochip Mosaic IIF کاربرد گسترده ای دارد.
در بیماری های نورولوژیک اتوایمیون، طیف گسترده ایی از اتوآنتی بادی ها تولید می شود که اغلب کاملا اختصاصی هستند و با تکنولوژی های جدید آزمایشگاهی با دقت و صحت 100 درصد قابل ردیابی و تشخیص می باشند.
بررسی پروفایل اتوآنتی بادی های کاربردی، در تشخیص سندروم های های نورولوژیک اتوایمیون به روش Multiplex Biochip Mosaic IIF کاربرد گسترده ای دارد.
تاریخچه شناخت بیماری ام اس به بیش از یک قرن پیش می رسد. به طوریکه در سال ۱۸۶۸ جان مارتین شارکو که پدر نورولوژی نامیده می شود مطالعات و شناخت بیشتری نسبت به این بیماری حاصل نمود و بعد از جنگ جهانی اول مطالعات و تحقیقات ام اس را در سطح گسترده تری به عمل آورد. در افراد مبتلا به بیماری MS ( بیماری نورونی سیستم عصبی مرکزی ) سیستم ایمنی بدن به اشتباه به غشای اطراف سلولهای عصبی( میلین) در مغز، ستون مهره ها و اعصاب بینایی حمله می کند.
انسفالیت لیمبیک پارانئوپلاستیک، یک گروه از سندرم های پارانئوپلاستیک را شامل می شود که در این سندرم دستگاه لیمبیک مغز توسط انواع مختلفی از سرطان که شایعترین آنها سرطان ریه و پستان می باشد تحت تاثیر آنتی بادیهای آنتی نورونال قرار می گیرد . در نتیجه د مراحل اولیه تومور که تشخیص به روشهای معمول آزمایشکاهی یا تصویر برداری ممکن نیست بیماران دچار سرطان با تظاهرات روانپزشکی مثل افسردگی و اضطراب مراجعه می نمایند و با یک تشخیص روانپزشکی تحت درمان قرار می کیرند . پساز گذشت زمان که معمولا بین چند ماه تا چند سال طول می کشد بیماری اصلی که همان سرطان است مشخص می شود.
آنسفالیت یا التهاب مغز، به دو دلیل رخ می دهد:
1- عوامل عفونی (Infectious Encephalitis).
2- تهاجم سیستم ایمنی خودی که معمولاً به دنبال یک عفونت ویروسی قبلی یا حضور یک تومور بروز می کند (Immunologic Encephalitis).
تشخیص اتوایمیون انسفالیت ها و تشخیص افتراقی آنها از بسیاری دیگر از بیماری های عفونی و التهابی دستگاه عصبی مرکزی از اهمیت زیادی برخوردار است و اخیرا مورد توجه زیادی قرار گرفته است.نوآوری و دستیابی به تکنولوژی های جدید آزمایشگاهی این امکان را فراهم نموده است که بسیاری از بیماری های اتوایمیون آنسفالیت به درستی و به موقع تشخیص داده شوند و درمان های مفید و موٍثر انجام گیرند.
در بیماری های نورولوژیک اتوایمیون طیف گسترده ایی از اتوآنتی بادی ها تولید می شود که اغلب کاملا اختصاصی هستند و با تکنولوژی های جدید آزمایشگاهی با دقت و صحت 100 درصد قابل ردیابی و تشخیص می باشند.
بررسی ( اسکرینیگ) پروفایل اتونتی بادی های کاربردی در تشخیص سندروم های های نورولوژیک اتوایمیون به روش Multiplex Biochip Mosaic IIF کاربرد گسترده ای دارد.
اریترون یک آزمایشگاه تخصصی است که از راه های مختلف میتوانید با آن در تماس باشید و پرسش ها و مشکلات خود را به آسانی با متخصصین ما در میان بگذارید.
آدرس: اصفهان، خیابان شیخ صدوق شمالی، خیابان شیخ مفید غربی
شماره تماس: 7-36631906- 031 2 -36633621 - 031
شماره فکس: 89784728- 021 کد پستی : 76351-81647
ایمیل: med@Erythron-lab.com
شماره واتس آپ برای دریافت جواب آزمایش :
09138183947
برای هماهنگی جهت نمونه گیری در محل مورد نظر خود با شماره های زیر در ساعت مشخص تماس حاصل فرمایید:
آقای مهندس عزیزی 09131689270
تمام حقوق مطالب و محتویات این سایت متعلق به آزمایشگاه اریترون می باشد.