آزمایش A1C یک آزمایش خون است که بیانگر میانگین میزان قند خون در طی 3 ماه گذشته است. آزمایش A1C می تواند برای تشخیص دیابت نوع 2 استفاده شود. آزمایش A1C گاهی اوقات هموگلوبین، HbA1c ، هموگلوبین گلیکوزی شده یا تست گلیکوئموگلوبین نامیده می شود.
هموگلوبین بخشی از گلبول قرمز است که اکسیژن را به سلولها منتقل می کند. گلوکز با هموگلوبین در سلولهای خونی متصل می شود هرچه سطح گلوکز در جریان خون بیشتر باشد، گلوکز بیشتر به هموگلوبین وصل می شود. آزمایش A1C میزان هموگلوبین را با گلوکز پیوندی اندازه گیری می کند و میزان قند خون در طی 3 ماه گذشته را منعکس می کند.
آزمایش TSH یکی از آزمایش های روزمره است و گاهی ممکن است در مواردی از قبیل طوفان تیروئیدی، کومای میکس ادم و یا نارسایی ناشی از ورم میکس ادم به صورت اورژانس درخواست گردد. غلظت TSH در سرم تغییرات روزانه دارد و افزایش آن در ساعات ۲ تا ۴ صبح و حداقل آن بین ساعت های ۶ تا ۱۰ بعدازظهر است. در افراد با تیروئید سالم ( euthyroid ) با وجود تغییرات روزانه، سطح TSH در محدوده رفرانس قرار می گیرد.
این متد ([HOMA] Homeostatic Model Assessment ) مورد استفاده برای سنجش مقاومت انسولین و عملکرد سلولهای بتای پانکراس می باشدکه اولین بارتحت نام HOMA درسال ۱۹۸۵ توسط Matthews وهمکاران تعریف وارائه شد. درمتد HOMA بااستفاده از پارامترهای فیزیولوژیک فرد ومعادل های ریاضی به ارزیابی هومئوستاز گلوکز وچرخه ی فیدبک آن می پردازند.دراین روش جهت برآورد و تخمین مقاومت یا حساسیت به انسولین و عملکرد سلولهای بتای پانکراس از مقادیر انسولین و گلوکز ناشتای فرد استفاده می شود.کارکرد دیاگنوستیک HOMA از هریک از آنالیت های گلوکز و انسولین به تنهایی بسیار بالاتر می باشد.
انسولین هورمونی است که مانند یک کلید سلول ها را برای ورود گلوکز (نوعی قند) از خون برای ایجاد انرژی سلول باز می کند. گاهی اوقات، این فرآیند قفل و کلید کار نمی کند. بنابراین گلوکز در خون افزایش می یابد، حتی زمانی که بدن شما انسولین بیشتری می سازید. دانشمندان ایده هایی دارند، اما آنها مطمئن نیستند که چرا سلول های شما این واکنش را متوقف می کنند. مقاومت به انسولین، شرایطی است که در آن سلولهای بدن پاسخ مناسبی به انسولین نمیدهند و به دنبال آن جذب گلوکز دچار اختلال شده و به طورثانویه باعث افزایش قند خون میشود.
تیروئید، غده پروانه ای شکل واقع در گردن است که هورمون تیروئید تولید می کند اختلالات تیروئید سبب می شود که این غده هورمون بیش از حد یا خیلی کم تولید کند که بسیاری از توابع در بدن شما از ضربان قلب تا سوخت و ساز بدن شما را به عهده دارد.
هورمون 17 هیدروکسی پروژسترون (17-OH پروژسترون) توسط غدد فوق کلیه تولید می شود. این دو غده کوچک هستند که در بالای هر کلیه قرار دارند. 17-OH پروژسترون همراه با آنزیم های ویژه یا پروتئین ها به هورمون کورتیزول تبدیل می شود. کورتیزول به طور دائم در مقادیر مختلف آزاد می شود، اما در زمان استرس فیزیکی یا احساسی، در سطوح بالا آزاد می شود. کورتیزول نیز در تنظیم عملکرد سیستم ایمنی بدن و متابولیسم اهمیت دارد.
آزمایش پرولاکتین PRL همانطور که از نام آن پیداست ، یکی از انواع آزمایشات خون است که برای بررسی میزان پرولاکتین خون مورد استفاده قرار می گیرد. وظیفه تولید هورمون پرولاکتین ( Prolactin ) برعهده غده هیپوفیز بوده که مقدار آن در دوران حاملگی و شیر دهی در بدن مادر افزایش می یابد . انجام آزمایش پرولاکتین در بیماران مشکوک به تومور هیپوفیز و یا افرادی که در نظم قاعدگی خود دچار اختلال هستند ، مورد استفاده قرار می گیرد.
آنتی مولرین هورمون که به نام هورمون مهار کننده مولرین نیز شناخته می شود، هورمونی با ساختار گلیکوپروتئینی است که به همراه هورمون های اینهیبین و اکتییوین نقش کلیدی در رشد و تکامل فولیکول ها دارد. در انسان ژن هورمون AMH روی کروموزوم 19p13.3 قرار دارد.
درخواست برای آزمایش ویتامین D در طی چند سال گذشته افزایش یافته است. بخشی از مطالعات اخیر ارتباط سطح این ویتامین در بدن با حفاظت در برابر اختلالات اسکلتی و غیر اسکلتی مانند بیماری های متابولیکی را نشان می دهد. دو روش مبنا از روش های آزمایشگاهی برای آنالیز ویتامین D وجود دارد. تفاوت اندازه گیری این روش ها به خاطر فرم ها و متابولیت های مختلف ویتامین D است که می تواند سردرگمی در نتایج ایجاد کند.
کورتیزول هورمونی است که معمولاً در زمان استرس ترشح شده و کارکرد های بسیار مهمی در بدن شما دارد. متعادل بودن مقادیر کورتیزول در بدن برای سلامت فرد ضروری است و اگر غده ی فوق کلیوی مقادیر افزایش یا کاهش یافته ی کورتیزول را ترشح کند، فرد دچار مشکل می شود.
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یک بیماری مرتبط با عدم تعادل هورمون ها است که بر زنان تاثیر می گذارد. اگر چه علت اصلی PCOS شناخته شده نیست و یا به خوبی درک نشده است ولی اعتقاد بر این است که عدم تعادل هورمون های جنسی و مقاومت در برابر اثرات انسولین مشکل اصلی این بیماری است که در نهایت به یک گروه مشخصی از نشانه ها، علائم و عوارض مانند موهای بیش از حد صورت و بدن، قاعدگی نامنظم ، ناباروری و مقاومت به انسولین منجر می شود.
در حدود 13 در صد جمعیت جهان و بیش از 30 در صد سالمندان به بیماری مزمن کلیوی (CKD) مبتلا هستند.
کاهش عملکرد کلیوی منجر به اختلال پیشرونده در هموستاز مواد معدنی به صورت اختلال در سطح سرمی و بافتی نرمال فسفروکلسیم و همچنین تغییر سطح هورمون ها، به خصوص هورمون پاراتیروئید (PTH)، می گردد.
تیروئید غده پروانه ای شکل روی گلوی است که وظیفه تنظیم عملکردهای بدن را بر عهده دارد. افراد زیادی به بیماری تیروئید دچار هستند اما تعداد کمی از آن ها از بیماری خود اطلاع دارند. بیماری تیروئید درصورتی که شناسایی و درمان نشود میتواند منجر به مشکلات زیادی برای سلامتی شده و از کیفیت زندگی بکاهند. در ادامه انواع آزمایش های اختصاصی تیروئید معرفی می شود.
غده ی آدرنال در قسمت فوقانی کلیه قرار دارد،هر غده تشکیل شده از یک بخش بیرونی،قشر غنی از چربی ویک بخش نازک مرکزی (مدولا) که سلول های کرومافین در آن قرار دارند (کلا 10/1 وزن کل غده را تشکیل می دهد ) جریان خون توسط شریان به این غده می رسد و بعد از طریق رگها از قسمت قشری به مدولا هدایت می شود.
وانیلیل ماندلیک اسید (VMA) یکی از محصولات تجزیه (متابولیت ها) اپی نفرین (آدرنالین) و نوراپی نفرین است. اپی نفرین و نوراپی نفرین متعلق به گروهی از هورمون های مشابه به نام کاتکول آمین ها هستند. این آزمون مقدار VMA را که به طور معمول در طی یک دوره 24 ساعته منتقل می شود، اندازه گیری می کند تا اپی نفرین و نوراپی نفرین اضافی را شناسایی کند و از آن برای تشخیص تومورهایی که به نام نوروبلاستوما و دیگر تومورهای نورواندوکرین استفاده می شود.
عملکرد غده تیروئید در دوران بارداری به علت تاثیر دو هورمون: گونادوتروپین کوریونی انسانی(hCG) که همان هورمونی است که برای تست بارداری اندازهگیری میشود و هورمون استروژن(هورمون زنانه) تغییر می کند. منظور از تغییر این است که بایستی در دوران بارداری تست های آزمایشگاهی عملکرد تیروئید به دقت انجام شود و متناسب با هفته بارداری تفسیر گردد.
اگرچه بیماری های تیروئیدی در فرم اصلی خود به راحتی قابل تشخیص است ، تشخیص اندکی از اختلالات تیروئیدی از نظر بالینی مشکلتر است. این اختلالات دارای علائم بالینی غیر اختصاصی هستند ( مانند خستگی، خواب الودگی،افزایش یا کاهش وزن، تپش قلب). بنابراین تائید یا رد اختلالات تیروئیدی نیازمند تعلل و بررسی صحت اندازه گیری غلظت و تفسیر هورمونهای تیروئیدی و تیروتروپین می باشد.
بسیاری از بیماران کسانی هستند که به دلیل بیماری تحت درمان هستند و برخی بیماران نیز داروهایی مصرف میکنند که میتواند عملکرد غده تیروئید را تحت تاثیر قرار دهد، بنابراین این آزمونها از دو جنبه مورد توجه قرار میگیرد؛ یکی از نظر تشخیص و پیگیری درمان بیماریهای تیروئید و دیگری ار نظر تاثیر مصرف برخی داروها بر عملکرد غده تیروئید. درک صحیح و شناخت ما از نحوه تاثیر داروها بر روی آزمونهای عملکرد تیروئید میتواند بسیاری از اقدامات تشخیصی و درمانی غیر ضروری را مرتفع سازد.
انسولین هورمونی است که از سلولهای بتا- غده پانکراس (لوزالمعده) برای کنترل و تنظیم قند (گلوکز ) خون ترشح می شود، انسولین تنها هورمونی است که با کاهش گلوکز خون مقدار آن را در بدن کنترل می نماید، هورمون انسولین به طور مستقیم در تنظیم و سوخت و ساز (متابولیسم ) قند ها، چربی ها، و پروتئین های بدن و رشد تاثیر می گذارد.
اریترون یک آزمایشگاه تخصصی است که از راه های مختلف میتوانید با آن در تماس باشید و پرسش ها و مشکلات خود را به آسانی با متخصصین ما در میان بگذارید.
آدرس: اصفهان، خیابان شیخ صدوق شمالی، خیابان شیخ مفید غربی
شماره تماس: 7-36631906- 031 2 -36633621 - 031
شماره فکس: 89784728- 021 کد پستی : 76351-81647
ایمیل: med@Erythron-lab.com
شماره واتس آپ برای دریافت جواب آزمایش :
09138183947
برای هماهنگی جهت نمونه گیری در محل مورد نظر خود با شماره های زیر در ساعت مشخص تماس حاصل فرمایید:
آقای مهندس عزیزی 09131689270
تمام حقوق مطالب و محتویات این سایت متعلق به آزمایشگاه اریترون می باشد.