سقط جنین (Abortion) به معنی از دست رفتن محصول حاملگی (جنین یا رویان) قبل از هفته ۲۰ بارداری است ولی پزشکان بیشتر از این اصطلاحات برای توصیف هر نوع ختم حاملگی در سهماهه اول بارداری استفاده میکنند .
بارداری طبیعی و تغییرات هورمونی و متابولیکی متعدد مربوط به آن منجر به یکسری تغییرات فیزیولوژیک در بدن می گردند که از جمله این تغییرات تأثیر عمیق بر روی غده تیروئید و عملکرد آن می باشد. بارداری در واقع یک حالت تحریک بیش از حد تیروئید و در نتیجه تغییر در مقادیر هورمون تیروئید است و این در حالیست که در زمان بارداری نیاز به هورمون های تیروئید ۴۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش می یابد تا بتواند نیازهای مادر و جنین در حال رشد را تامین نماید.
اندازه تیروئید در طول یک بارداری طبیعی، در کشورهای مملو از ید ۱۰ %و در مناطق دارای کمبود ید ۴۰-2۰ %افزایش می یابد. تولید تیروکسین T4 و تری یدوتریونین T3 تا 5۰ %افزایش می یابد. در واقع حاملگی همراه با تغییرات قابل توجه اما قابل برگشت در عملکرد تیروئید است در این مبحث در مورد اثرات متقابل سیستم ایمنی و تیروئیذ بر بارداری توضیحاتی مختصر داده می شود.
مصرف مواد مخدر در دوران بارداری عوارضی در پی دارد که فراتر از تاثیرات مصرف مواد مخدر در سایر دوران زندگی است. نوزادان متولد شده از مادرانی که در دوران بارداری از مواد مخدر استفاده می کرده اند (اعتیاد در مادران باردار) در خطر عوارضی مانند تولد زودس و حتی مرگ قرار دارند. این نوزادان در بزرگسالی نیز در خطر مشکلات متعدد دیگری از جمله اختلالات یادگیری و رشد نامناسب می باشند.
سندرم آنتی فسفولیپید (APS)، یک بیماری خودایمنی اکتسابی است که می تواند منجر به انعقاد خون مکرر در عروق بدن و عوارض بارداری مانند سقط، تولد نوزاد نارس و مرده زایی شود. در این مقاله قصد داریم اثرات ابتلا به این سندرم را در بارداری بررسی نماییم. این سندرم منجر به انعقاد خون شده و موجب مواردی ازجمله سقط مکرر، از دست دادن جنین، نارسایی جفت و پره اکلامپسی و عوارض بالینی در زنان باردار مبتلا به این سندرم گردد. نکته ی مهمی که باید مورد توجه قرار گیرد، این است که ممکن است فرد باردار، سابقه ی ترومبوز هم نداشته باشد و دچار عوارض بارداری سندرم آنتی فسفولیپید شود.
از عوارض دوران بارداری و یک اختلال چندارگانی است که در ۳ تا ۵ درصد از حاملگیها رخ میدهد. این بیماری یکی از علتهای مهم مرگ و میر مادران باردار میباشد که باعث عوارض جنینی و مادری میشود. این عارضه بعد از هفتهٔ بیستم بارداری رخ میدهد و با فشار خون سیستولیک بیشتر از ۱۴۰ میلیمتر جیوه یا دیاستولیک بیشتر از ۹۰ میلیمتر جیوه که معمولاً همراه با پروتئینوری است تشخیص داده میشود.
ویروس زیکا که توسط پشه به انسان منتقل می شود عوارض خطرناکی مانند میکروسفالی (کوچکی جمجمه و اختلال رشد مغزی) ایجاد می کند. پزشکان در خصوص این عوارش ابراز نگرانی کرده اند. این بیماری که در اکثر موارد بدون علامت است یا علائم خفیفی همچون تب خفیف، سردرد، درد مفاصل، التهاب و قرمزی ملتحمه چشم و لکه های پوستی دارد، از راه خون منتقل می شود.
به دنبال یک بارداری نرمال که تغییرات فیزیولوژیکی و هورمونی را به همراه دارد، عملکرد تیروئید تغییر مییابد. منظور از تغییرات این است که بایستی در دوران بارداری تست های آزمایشگاهی عملکرد تیروئیدبه دقت انجام شود و متناسب با هفته بارداری تفسیر گردد.
احتمالا به این دلیل این مطلب را مطالعه می کنید که از سقط های مکرر دچار نگرانی شده اید. یک سقط خودبه خودی اتفاق بسیار ناگوار و تلخی است. با درنظر گرفتن درد سنگین عاطفی و فیزیکی که یک سقط به دنبال دارد، آنچه که می تواند بر این ناراحتی غلبه کند، فهمیدن علت اصلی این مشکل است. می توان افراد را در مورد ژنتیک، و اینکه ژنتیک می تواند بر روی باروری، ناباروری و سقط اثر داشته باشد آگاه کرد و توضیح داد که گاهی می توان برای تغییر این وضعیت، اقداماتی را انجام داد.
دوران بارداری با تغییرات هورمونی، فیزیولوژیک و متابولیک زیادی همراه است. در این مقاله به بحث پیرامون بارداری و تاثیر آن بر روی تستهای بیوشیمی و کمک به مدیریت و تشخیص برخی از مشکلات بارداری می پردازیم.
بارداری، آسیب ناشی از دیابت به چشم را تا 2 برابر افزایش می دهد، به همین علت بیماران دیابتی که می خواهند باردار شوند باید بیشتر مراقب چشم های خود باشند.
خانمهایی که دارای سابقه زگیل تناسلی (Genital Warts) هستند و یا اینکه همسران آنها دارای زگیل تناسلی می باشند، نگران از این هستند که نکند موقع حاملگی فرزندان آنها آسیب ببیند. اگر شما مبتلا به زگیل تناسلی بوده اید، قبل از حامله شدن به پزشک خود اطلاع دهید .اگر برای زگیلهای تناسلی با پزشک متخصص قرار ملاقات دارید، قبل از موعد پرسشهای خود را یادداشت کنید تا از پزشک خود در مورد آنها سئوال نمائید:
(Pregnancy Infection Screening Panel (PISP
تشخیص بیماری های عفونی در دوران بارداری
با تکنولوژی جدید
Line Blot;Multiplex Immunoassay Technology
آنتی بادی های ضد تیروئید نشان دهنده استعداد ابتلاء به بیماری های خـود ایـمنی هسـتند و بعـدها منجر به سقـط می شوند. جالب اینکه آنتی بادی های ضد تیروئید در 45% از بیماران مبتلا به لوپوس وجود دارد. در مطالعه ای دیگر مشخص شـد کـه 70/8% از بیمـاران دارای سقـط های مکـرر نا معـلوم (RSA) دارای اتوآنتی بادی های مختلف هستند که موجب شد.
نقش اساسی سلول های T تنظیمی (به اختصار Treg) و ارتباط مشخص بین نقص این دسته سلول ها و مشکلات بارداری، چشم اندازی جدید را در درمان ناباروری با پیش رو قرار می دهد.
تکنیکی نوین برای تشخیص تعدادی از مهمترین اتو آنتی بادی های مرتبط با ناباروری و سقط مکرر. این تکنیک در دپارتمان ایمونولوژی آزمایشگاه اریترون راه اندازی شده است.
ترکیبی از دوز کم آسپیرین به علاوه تزریق هپارین با وزن مولکولی کم برای درمان ترومبوفیلی ارثی بکار می رود.
اریترون یک آزمایشگاه تخصصی است که از راه های مختلف میتوانید با آن در تماس باشید و پرسش ها و مشکلات خود را به آسانی با متخصصین ما در میان بگذارید.
آدرس: اصفهان، خیابان شیخ صدوق شمالی، خیابان شیخ مفید غربی
شماره تماس: 7-36631906- 031 2 -36633621 - 031
شماره فکس: 89784728- 021 کد پستی : 76351-81647
ایمیل: med@Erythron-lab.com
شماره واتس آپ برای دریافت جواب آزمایش :
09138183947
برای هماهنگی جهت نمونه گیری در محل مورد نظر خود با شماره های زیر در ساعت مشخص تماس حاصل فرمایید:
آقای مهندس عزیزی 09131689270
تمام حقوق مطالب و محتویات این سایت متعلق به آزمایشگاه اریترون می باشد.