مطالب مشابه

هیچ مطلب مشابهی یافت نشد

دسته بندی مطالب

غربالگری سلامت جنین غربالگری سلامت نوزادان غربالگری و پیشگیری از سرطان خدمات تشخیص پزشکی و بالینی خدمات ایمونولوژی و ایمونوفلورسانس خدمات پاتولوژی و سیتو پاتولوژی آموزش های همگانی و تخصصی همکاران و متخصصین آزمایشگاهی

تشخیص آزمایشگاهی بیماری نفریت لوپوسی (LN: lupus nephritis)

| تعداد بازدید : 7781

 لوپوس اریتماتیک سیستمیک(SLE)   یک اختلال autoimmune چند سیستمی مزمن است که بیشتر در زنان جوان رایج است. کمتر از  50% بیماران مبتلا به لوپوس در مراحل اولیه بیماری اختلال عملکرد کلیه (هماچوری-پروتین اوری-کست ها) را نشان می دهند و نقریباً 80% بیماران بعد ها درگیر اختلال کلیه می شوند.

تشخیص آزمایشگاهی بیماری نفریت لوپوسی  (LN: lupus nephritis)

نفریت لوپوسی  (LN)

نفریت لوپوسی (LN) یک علت مهم مرگ و میر در بیماران مبتلا به لوپوس اریتماتوز سیستمیک است.  تشخیص دیر موقع LN می تواند یکی از علل بیماری مزمن کلیه باشد. بیوپسی کلیوی روش  استاندارد طلایی در تشخیصLN  است. با این حال، به دلیل مشکلات این روش و گاهی در دسترس نبودن امکانات، آزمایش میکروسکوپی ادراری و آزمایش های سرولوژی  می تواند در شناسایی بیماران LN پیش رونده مفید باشد. انواع پیشرونده ی  LN(شامل کلاس III، کلاس IV و مخلوط کلاسV) درصد بیشتری از بیماران با این وضعیت را شامل می شود. بیماران دریافت کننده داروهای سرکوب ایمنی باید برای جلوگیری از عوارض جانبی و مسمومیت دارویی از نزدیک تحت نظارت قرار گیرند. بیماران LN با بیماری کلیوی نهایی (کلاس  VI) باید برای دیالیز و در مرحله بعد پیوند کلیه آماده شوند. درمان باید شامل درمان های جانبی  برای جلوگیری از پیشرفت بیماری مانند مهار سیستم رنین- آنژیوتانسین- آلدسترون باشد، حفاظت از استخوان (با مکمل کلسیم و ویتامینD)، کنترل فشار خون .
معیارهای تشخیص اختلال کلیه در SLE، در زمانی است که بیمار مبتلا به SLE دارای پروتئینوری مداوم  و کست های RBC  در ادرار خود باشد.

 

طبقه بندی LN :

طبقه بندی LN  بر اساس مشاهدات بافت شناسی کلیه است  که در جدول 1  آمده است:


 

جدول 1

تشخیص نفریت لوپوس  (LN):

یکی از مهمترین چالش های مربوط بهSLE، شناخت و تشخیص اولیه آن است.در بیماران SLE بعید به نظر می رسد که بیماران  تنها عوارض  LNرا داشته باشند معمولاً LN  همراه با مشخصه هایی  مانند درد مفاصل، malar rash ، زخم دهان و حساسیت به نور مشاهده می شود. بیماران مبتلا به LN  احتمالاً علایم سندرم نفریتیک (الیگوری، پروتئینوری کم، هماچوری، فشار خون بالا و ازتمیا) و سندرم نفروتیک(ادم – پروتین اوری شدید و هایپو البومینمی) را دارا می باشند.

 

آزمایش ادرار:
آزمون ماکروسکوپی  و میکروسکوپی بهترین فرصت برای شناسایی زود هنگام LN را بوسیله ی دفع پروتئین و خون در ادرار و شناسایی کست های مختلف ادراری (گلبول های قرمز، دانه ای، هیالین) ارائه می دهد. در بیماران مبتلا به SLE آزمایش ادرار باید در هر چکاب بررسی شود.

 

آزمایش خون

 تیتر بالای dsDNA  و سطح کاهش یافته ی اجزای کمپلمان از جمله C3-C4

 

بیوپسی کلیه

تشخیص قطعی LN نیازمند بیوپسی بافت شناسی کلیه است. همچنین طبقه بندی LN و پیش آگهی آن نیاز به بیوپسی کلیه دارد. هر چند پارامترهای آزمایشگاهی برای تشخیص بیماری بسیار مفید هستند، اما نمی توانند دقیقاً کلاس بافت شناسی بیماری را مشخص کنند.

 

 

 

Reference :

Okpechi IG, Ameh OI. Lupus nephritis: An approach to diagnosis and treatment in South Africa. S Afr Med J. 2015 Dec;105(12):1071-4. Review. PubMed PMID: 26933719.

 


نویسندگان

دکتر محمدرضا عزیزی (دکتری علوم آزمایشگاهی بالینی)، امین لرکی، واحد تحقیق و توسعه آزمایشگاه پاتوبیولوژی اریترون

تماس با ما


اریترون یک آزمایشگاه تخصصی است که از راه های مختلف می‌توانید با آن در تماس باشید و پرسش ها و مشکلات خود را به آسانی با متخصصین ما در میان بگذارید.

ساعت کار: از 05:30 صبح الی 12 شب به طور یکسره و روزهای تعطیل از 6:30 صبح الی 10 شب

آدرس: اصفهان، خیابان شیخ صدوق شمالی، خیابان شیخ مفید غربی

شماره تماس:  7-36631906- 031            2 -36633621 - 031

031-37134

شماره فکس: 89784728- 021                        کد پستی : 76351-81647
ایمیل: med@Erythron-lab.com 

 

جوابدهی

شماره واتس آپ برای دریافت جواب آزمایش :   

   09138183947  

 

نمونه گیری در منزل

برای هماهنگی جهت نمونه گیری در محل مورد نظر خود با شماره های زیر در ساعت مشخص تماس حاصل فرمایید:

آقای مهندس عزیزی    09131689270