image

مقدمه:

شیوع آرتریت روماتویید در امریکا 0.5% تا 1% است. اگر این بیماری زود تشخیص داده شود (قبل از اینکه باعث تحلیل و فرسایش مفاصل شود ). درمان می تواند ازآسیب جدی  وخطرناک مفاصل جلوگیری کند. تشخیص زود هنگام به چندین دلیل مشکل است: 1) علایم و نشانههای این بیماری محدود است. 2) نشانه های جسمانی برای پیشنهاد اینکه فرد ورم غشای  مفصلی دارند وجود ندارد.3) نتایج تستهای ازمایشگاهی ممکن است برای افراد بیمار منفی  باشد.

این تست ها در مورد مارکرهای آزمایشگاهی موجود برای تشخیص روماتویید آرتریت  بحث می کند که شامل :

 فاکتور روماتویید (RF)

آنتی بادی علیه پپتید سیترولینه حلقوی (Anti-CCP)

 پروتئین (14-3-3η)

 

آزمایش RF:

در اثر برخی عفونت‌ها در مفاصل تورم ایجاد می‌شود که این تورم باعث ترشح یک نوع IgG می‌شود که روی آنتی‌‌ژن‌های تثبیت شده در مفصل نشسته و کمپلمان را جذب می‌نماید، این کمپلکس موجب ترشح مواد آنافیلاتوکسیک می‌شود که باعث جذب سلول‌های آماسی می‌گردد و این سلولها لیزوزیم ترشح می‌نمایند. این لیزوزیم باعث تغییر IgG تثبیت شده در سطح مفصل می‌گردد وآن را وادار به تولید آنتی‌ژن جدیدی می‌کند که بدن علیه آن آنتی‌کور ترشح می‌کند که از نوع IgM است و فاکتور RF نامیده می‌شود، تسلسل تولید این دو نوع آنتی‌کور IgG وIgM تا انهدام کامل مفصل ادامه پیدا می‌کند. 

Anti-CCP تست

یکی از تستهای با ارزشی که در چند سال اخیر مطالعات زیاد، اهمیت آن را در تشخیص زودرس RA نشان داده است، آنتی بادیهای ضد پپتیدهای حلقوی سیترولینه (Anti cyclic citrullinated peptide) (Anti CCP) می باشد. 
سیستم اتوآنتی بادی ضد CCP یک گروه از اتو آنتی بادیها هستند که واکنش گسترده بر علیه پروتئینهای حاوی آرژینین که به سیترولین تغییر یافته اند، نشان می دهد. سیترولینه شدن پروتئینها در داخل فضای ملتهب موضع که مبتلا به RA می باشد ممکن است در اثر آپوپتوزیس (مرگ برنامه ریزی شده وتریجی سلول) باشد.
انجام تست Anti CCP به روش الایزا انجام می شود که در اینصورت 98% Specificity در سرم خون بیماران با RA قطعی (Definite or Established ) و 96% اختصاصیت در سرم خون بیماران با RA Early (کمتر از یکسال از شروع علایم بیماری) نشان می دهد.
توانایی تشخیص روماتیسم مفصلی در مراحل اولیه که هنوز علائم کلینیکی بارز نشده اند اجازه می دهد که درمان سریعتر شروع شود و از پیشرفت و بروز عوارض ثانویه جلوگیری می شود.

در سال 2010 انتی بادی علیه پپتید سیترولینه حلقوی (Anti-CCP) توسط دانشگاه های American College of Rheumatology/European League Against Rheumatism (ACR/EULAR)به عنوان مارکرهای شناسایی آرتریت روماتویید  در بیماران ارتریت روماتویید تعیین شد.

اختصاصیت این ازمایش برای ارتریت مشابه ازمایش RF ازمایش روماتویید اولیه، ثابت و بالاست(90% تا 99%).اغلب مقایسه های یک به یک نشان داده  در شرایط مختلف بالینی حساسیتRFنسبت به ازمایش Anti-CCPاست که ازمایشRF نسبت به ازمایشAnti-CCPکمتر اختصاصیت دارد.هرچند ازمایش  نشده است.هرچند ازمایشهایRF اختصاصیت کمتری دارد ولی هنوز جایگزین ازمایش مارکرهای شناساییACR/EULAR سرولوژی برای هر دو مارکر در طبقه بندیآرتریت روماتویید قرار دارد .مطالعات نشان داده استفاده از هر دو مارکر نسبت به استفاده هر یک از مارکرها به تنهایی حساسیت بیشتری دارد.هرچند افزایش این حساسیت بین 28% تا 44 % است.

 

 آزمایش پروتئین 14-3-3η :

یک بیومارکر جدید برای شناسای بیماری آرتریت روماتویید پروتیین14-3-3ηومتالوپروتیینازها TNFα می باشد که ممکن است نقش تحریک کننده و دیگر میانجی گرهای التهابی در فرایند فرسایش استخوان را بازی کنند.

.پروتیین 14-3-3η درسیستم عصبی مرکزی و مایع مفصلی وجود دارد

اطلاعات پستی

آدرس: اصفهان، خیابان شیخ صدوق شمالی، خیابان شیخ مفید غربی

کد پستی: 81647-76351

اطلاعات تماس

شماره های تماس: 031-36631906-7
031-36633621-2

کد پستی: 81647-76351

نمونه گیری در منزل

برای هماهنگی جهت نمونه گیری در محل مورد نظر خود با شماره های زیر در ساعت مشخص تماس حاصل فرمایید:

آقای مهندس عزیزی: 09131689270

جوابدهی

شماره واتس آپ برای دریافت جواب آزمایش :

09138183947