image

سرطان پروستات

پروستات بافتی است که تنها در مردان وجود داشته و ترشحات آن بخشی از مایع منی را تشکیل می دهد. پروستات در زیر مثانه و جلوی راست روده قرار دارد. اندازه پروستات برحسب سن متغیر بوده و در افراد جوان در حدود اندازه یک فندق و در افراد مسن تر می تواند بسیار بزرگتر باشد. دقیقا در قسمت پشتی پروستات غددی به نام وزیکول های سمینال وجود داشته که بخش اعظم مایع منی را ایجاد می کنند.  میزراه که ادرار و مایع منی را به سمت خارج بدن هدایت می کند، از میان بافت پروستات عبور می کند.

 

انواع سرطان های پروستات:

تقریبا تمام سرطان های پروستات از نوع آدنوکارسینوما می باشند. این نوع سرطان از بافت ترشحی (سلول هایی که مایع پروستات را می سازند تا به مایع منی اضافه شود) ایجاد می شود.

 

سایر انواع سرطان های پروستات شامل گروه های زیر می باشند:

  • سارکوما

  • کارسینومای سلول های کوچک

  • تومورهای سلول های درون ریز عصبی

  • کارسینومای سلول های انتقالی

 

انواع ذکر شده بسیار نادر بوده و افراد مبتلا به سرطان پروستات عموما دارای نوع آدنوکارسینومایی می باشند. برخی از انواع سرطان های پروستات به سرعت رشد و انتشار می یابند اما اکثرا رشد کند دارند. مطالعات کالبد شکافی نشان می دهد که تعداد بسیار زیادی از مردان فوت شده به دلایل مختلف مبتلا به سرطان پروستات نیز بوده اند که هرگز در روند زندگی و مرگشان تاثیر چندانی نداشته است در واقع گاهی نه خود بیمار و نه پزشک هرگز از نوع بیماری او آگاهی نیافته است.

 

شرایط پیش سرطانی ممکن در سرطان پروستات:

بسیاری از مطالعات نشان می دهد که بسیاری از سرطان های پروستات از یک سری شرایط پیش سرطانی آغاز می شوند که هنوز به طور قطعی شناسایی نشده اند.

برخی از این شرایط زمانی قابل مشاهده می شوند که فرد تحت بیوپسی پروستات قرار بگیرد.

 

نئوپلازی درون اپیتلیالی پروستات (PIN):

در حالت  PINبا مشاهده  سلول های پروستات در زیر میکروسکوپ تغییراتی رویت می شوند اما این تغییرات مشابه وضعیت سلول های سرطانی نبوده و برخلاف آن ها، PIN به سایر بخش های پروستات انتشار نمی یابد.  برحسب الگوی ظاهر غیرطبیعی سلول ها آن ها را به انواع زیر طبقه بندی می کنند:

  • درجه پایین: در این حالت عموما سلول های بافت پروستات طبیعی به نظر می رسند.

  • درجه بالا: در این حالت اکثریت سلول های بافت پروستات ظاهر غیرطبیعی دارند.

گاهی علائم PIN در مردان جوان حدود 20 ساله نیز ظاهر می شود. بسیاری از مردان علائم PIN را در سنین پایین نشان می دهند اما این به معنای بروز سرطان در سنین بالاتر نمی باشد. درواقع ارتباط بین سرطان پروستات و PIN درجه پایین هنوز نامعلوم است. اگر  PINدرجه بالا در نمونه بیوپسی شده فردی مشاهده شود، احتمال ابتلای آن فرد به سرطان پروستات به میزان 20% بالاتر می رود.

 

آتروفی التهابی تکثیر شونده (PIA):

در حالت PIA سلول ها ظاهری کوچک تر از حد طبیعی داشته و نشانه هایی از التهاب در آن محل دیده می شود.   PIAبه معنای سرطان نیست اما محققان معتقدند که این حالت ممکن است به PIN درجه بالا و یا سرطان منجر شود.

 

Reference

https://www.cancer.org/cancer/prostate-cancer/about/what-is-prostate-cancer.html

اطلاعات پستی

آدرس: اصفهان، خیابان شیخ صدوق شمالی، خیابان شیخ مفید غربی

کد پستی: 81647-76351

اطلاعات تماس

شماره های تماس: 031-36631906-7
031-36633621-2

کد پستی: 81647-76351

نمونه گیری در منزل

برای هماهنگی جهت نمونه گیری در محل مورد نظر خود با شماره های زیر در ساعت مشخص تماس حاصل فرمایید:

آقای مهندس عزیزی: 09131689270

جوابدهی

شماره واتس آپ برای دریافت جواب آزمایش :

09138183947