image

بیشتر بیماران CCH از سندروم نقص هورمون هیپوفیز مختلط [combined pituitary hormone deficiencies]رنج می برند که همراه با نقص در رشدونمو غده ی هیپوفیز می باشند که در ارتباط با جهش های رخ داده در فاکتورهای رونویسی گوناگون قراردارد مانند فاکتور یک رونویسی اختصاصی مثبت [ pit] و... .تقریباًیک سوم بیماران با CCH یک کمبود TSH ایزوله را پرزنت می کنند که در نتیجه ی موتاسیون در ژن های کدکننده ی TRH receptor مانند Arg17،Pro81Arg یا بتا ساب یونیت [ TSH-Beta] TSHرخ می دهند.

فنوتیپ های بیماران با یک ژن TSHB موتانت بسیار متغیرند.اغلب این کیس ها دارای علایم کلینیکال هیپوتیروییدیسم خفیف [ mild] شامل زردی و زبان بزرگ [ macroglossia ] می باشند.دربیماران ِSevere CH علائم شامل هیپوتونی عضلانی، مشکلات شیرخوردن، عقب ماندگی ذهنی و غده ی تیرویید هیپوپلاستیک و کوچک می باشد. در مراحل اولیه و زودرس بیماری و پیش از لِووتراپی [Replacement Therapy] بعضی از  نوزادان ممکنست فنوتیپ شدید با علایم ذهنی برگشت ناپذیر و اختلالات سایکوموتور را بروز دهند.بنابراین یکی از بزرگ‌ترین چالش ها تشخیص زودرس کیس های CCH و آغاز هورمون تراپی در نوزادانِ مبتلا می باشد.

در بیشتر کشورهای غربی -وکشورمان ایران - برنامه غربالگری هیپوتیروییدی  نوزادان منحصراً برمبنای TSH افزایش یافته می باشد بنابراین تشخیص کیس های CCH به نسبت کیس های CH یا   با تاخیر ویا اصلاًصورت نمی گیرد. تاخیر می تواند تا چندین ماه پس از تولد نوزاد نیز ادامه یابد.شایعترین موتاسیون ژن TSH -subunit Beta عبارتست از موتاسیون C105Vfs114Xکه عامل نقص TSH ایزوله می باشد[Isolated  TSH deficiency]. نوزادان حامل این موتاسیون خیلی زود علائم هیپوتیروییدی را بروز می دهند به طوری که از نظر سیمپتوماتیک با نوزادانِ مبتلا به “ Athyreosis” که فاقد هرگونه بافت فونکسیونل ِتیروییدی می باشند؛ بسیار شباهت دارند.

اکثریت نوزادان مبتلابه هیپوتیروییدیسم مادرزادی مرکزی [CCH] دارای پروفایل تیرویید ی؛ Low fT4 و Low or Normal TSH می باشند .درصد بسیارکمی از آنها نیز ممکنست TSH کمی افزایش یافته داشته باشند. بنابرگزارش در برخی کشورها مانند برزیل  شیوع CCH ایزوله حدوداً۱:۶۵۰۰۰ تخمین زده می شود که می تواند درنتیجه ی نقص در ژنهای کنترل کننده ی مسیر بیوسنتز TSH مشتمل بر موتاسیون در ژنهای TSHB,TRHR,IGFSF1 رُخ دهد.

 

پیشنهاد پژوهشی [Investigative Proposal]

جای خالی پژوهشی در راستای تعیین میزان شیوع ژن موتانت ِ TSHB or TSH subunit Beta در کشور ما احساس می شود .با توجه به شیوع بالای هیپوتیروییدی نوزادان در ایران(۱۴۰۰۰ بیمار ازمیان ۶ میلیون نوزاد غربالگری شده [پژوهشکده بیماری‌های غدددرون ریز ومتابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، اسفند ۹۱])، ضرورت این پژوهش برای برنامه ریزی جهت تشخیص و درمان بموقع نوزادان  ِCCH  و اصلاح برنامه غربالگری هیپوتیروییدی نوزادان  بیش از پیش  نمود می یابد .

اطلاعات پستی

آدرس: اصفهان، خیابان شیخ صدوق شمالی، خیابان شیخ مفید غربی

کد پستی: 81647-76351

اطلاعات تماس

شماره های تماس: 031-36631906-7
031-36633621-2

کد پستی: 81647-76351

نمونه گیری در منزل

برای هماهنگی جهت نمونه گیری در محل مورد نظر خود با شماره های زیر در ساعت مشخص تماس حاصل فرمایید:

آقای مهندس عزیزی: 09131689270

جوابدهی

شماره واتس آپ برای دریافت جواب آزمایش :

09138183947