image

 کبد چرب

هرچند با بالاتر رفتن سن به خصوص از 40 سالگی، عوارض این بیماری بیشتر می شود اما اثبات نشده است که در سن خاصی در زنان، چاقی شکمی شیوع بیشتری دارد.چاقی شکمی به دلیل هورمون های جنسی در مردان در دنیا از جمله ایران، شایع تر است.مصرف سس و نوشابه، استفاده از برنج و نان، نداشتن تحرک کافی و استرس زیاد را از عوامل مهم ابتلا به چاقی شکم است و توصیه می شود که از مصرف قند ساده به خصوص نوشابه جلوگیری کنند.کبد چرب در جامعه شیوع یافته است، افرادی که مبتلا به کبد چرب هستند، افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت و چاقی در آنها بیشتر است.

 

چرا کبد چرب می شود؟


بیماری کبد چرب یکی از بیماری‌های مهم دنیای امروز به‌شمار می‌رودکه یکی از دلایل عمده آن چاقی است. در فرایند چاقی، چربی در نقاط مختلف بدن فرد رسوب می‌کند که یکی از آن نقاط هم می‌تواند کبد باشد.
فرد در ابتدا اضافه وزن پیدا می کند بعد در احشا چربی جمع می شود و این چربی ها اختلالات سوخت و ساز را ایجاد و منجر به کبد چرب می شود.
بسیاری از تحقیقات نشان داده است افرادی که دچار کبد چرب هستند، اهمیت به ورزش در آنها کمتر از سایرین است و کمتر از یک چهارم افراد معمولی ورزش می کنند.
با دکتر رفتن "کبد چرب" درمان نمی شود، بلکه "بیماری کبد چرب" درمان می شود. اگر همیشه در حالت نشسته و بی تحرکی و یا تغذیه نا سالمی باشیم، این امر باعث تداوم کبد چرب می شود و درست مانند ماشینی است که بنزین داشته باشد و حرکت نکند.


علائم بیماری کبد چرب چیست؟


ضعف، بی اشتهایی و مشکل تمرکز در کار ها را جدی گرفته و به پزشک مراجعه کنید. کهیر و حساسیت های پوستی، تعرق بیش از حد، بوی بد دهان و سفید شدن زبان از علائم مبتلا به کبد چرب است. چاقی احتمال ابتلا به کبد چرب را افزایش می دهدو همچنین بیماران دیابتی بیش از دیگران مستعد کبد چرب هستند.


آیا جوش صورت نشان از کبد چرب است؟


جوش صورت و جوش بدن نمی تواند نشان از کبد چرب باشد تصریح کرد: بیماری های ظاهری پوست با کبد چرب در ارتباط نیست ولی اختلالات خواب که باعث پف آلودگی و خستگی و به طور کلی اختلالاتی که سوخت و ساز بدن را مختل کند می تواند با کبد چرب مرتبط باشد.


روش های تشخیص کبد چرب چیست؟


یکی از شایع ترین روش های پی بردن به چربی کبد سونوگرافی است. با انجام سونوگرافی و مشخص کردن گرید میزان چربی کبد می توان به این مسئله پی برد.
یکی دیگر از روش های بررسی کبد چرب، الاستوگرافی یا بررسی میزان سفتی کبد است و آنچه که در آزمایش کبد چرب معتبر است، نمونه برداری از کبد است.
مهم ترین اقدامی که بعد از آزمایش کبد چرب باید انجام گیرد، اندازه گیری میزان قند خون و چربی و موارد مرتبط با متابولیسم بدن است.


موثر ترین راه مقابله با کبد چرب چیست؟


بیمار کبد چرب نباید به دنبال داروی خاص و یا غذای خاصی برای از بین بردن چربی کبد باشد بلکه تنها و تنها" ورزش" چربی کبد و همچنین اضافه وزن را کاهش می دهد. حتی افراد باید به دنبال درمان تنش های عصبی خود هم باشند زیرا تنش های عصبی باعث پرخوری و به دنبال آن چاقی و کبد چرب پدیدار می شود.
کاهش تدریجی وزن و اصلاح روش تغدیه برای بسیاری از بیماری ها مفید و موثر است. لازم به ذکر است که کاهش وزن در افراد مبتلا به کبد چرب باید تدریجی باشد و لاغری یک دفعه ای نه تنها سودمند نیست بلکه باعث شکست رژیم و مشکلات روحی می شود.
با خارج کردن چربی های دور شکم، چربی های بقیه بدن کم نمی شود، زیرا طبق مطالعات انجام شده، روش های کاهش وزنی که منجر به اصلاح کل توده های بدن و بهبود نظام سوخت و ساز بدن نمی شود، موثر نیست. اما روش های جراحی که باعث کاهش وزن کل بدن و معده می شود، به خصوص در افرادی که چاقی های مزمن دارند نتیجه بخش است.

 

ورزش و رژیم غذایی اصلی ترین درمان کبد چرب است

 ورزش و رژیم غذایی مناسب در کاهش کبد چرب بسیار موثر است همچنین اصلی ترین درمان این بیماری، رژیم غذایی و ورزش است که همگان باید آنها را جدی بگیرند. مطالعات نشان می دهند که دارو در پیشگیری از کبد چرب تاثیر عمده ای نداشته و هیچ روشی برای بهبود کبد چرب موثر از رژیم غذایی و ورزش نیست. مردم با ورزش و رژیم غذایی می تواند وزن خود را کاهش دهند، توصیه می شود که افراد با ورزش و رژیم غدایی، ماهانه به طور متوسط 4 تا شش کیلوگرم وزن خود را کاهش دهند تا دچار عوارض متعدد چاقی نشوند. روزانه 30 دقیقه تا یک ساعت ورزش مناسب است و این کار باید حداقل پنج بار در هفته تکرار شود. این کار حتی اگر وزن را کاهش ندهد، در درمان کبدچرب بسیار موثر است. دوسوم تمرین های ورزشی باید به صورت هوازی باشد، همچنین ضربان قلب و تنفس فرد باید براثر ورزش، افزایش پیدا کند.


چه میوه ها و سبزیجاتی برای کاهش چربی کبد مفید است؟


میوه هایی که رنگ قرمز دارند التهابات کبد را کمتر می کند ولی چربی ها را نمی زداید. سبزیجات سبز رنگ که در انواع غذاها مانند بعضی خورش‌ها هم هستند، به‌طور کلی برای درمان کبدچرب مفیدند ولی مصرف بعضی انواع آن مانند «سیر» بیشتر توصیه می‌شود. زیرا حاوی آنتی‌اکسیدان‌های خوبی برای مقابله با کبد چرب است.


و اما سخن پایانی؟


جامعه ما هم مانند بسیاری از کشورهای توسعه یافته به علت وجود مواد غذایی لذیذ و کم تحرکی به سمت چاقی و اضافه وزن می رود. یکی از این مواد لذیذ برنج و قند های ساده است و وظیفه اصلی صنعت تولید غذا، فراهم اوردن مواد غذایی است که انرژی مورد نیاز بدن را تامین کند.
کبد چرب به تنهایی خودش مورد توجه نیست بلکه حوادث متابولیک اطراف ان مانند قند، فشار خون و ناراحتی  های قلبی و عروقی توجه بیشتری می شود. کبد چرب در مرحله ای که تغییر شکل نداده باشد احتیاج به دارو، آزمایشات دوره ای ندارد. باید در رژیم غذایی مصرف چربی، شیرینی جات، غذاهای کنسرو شده و فست فود ها را محدود کنید .


 

 

اطلاعات پستی

آدرس: اصفهان، خیابان شیخ صدوق شمالی، خیابان شیخ مفید غربی

کد پستی: 81647-76351

اطلاعات تماس

شماره های تماس: 031-36631906-7
031-36633621-2

کد پستی: 81647-76351

نمونه گیری در منزل

برای هماهنگی جهت نمونه گیری در محل مورد نظر خود با شماره های زیر در ساعت مشخص تماس حاصل فرمایید:

آقای مهندس عزیزی: 09131689270

جوابدهی

شماره واتس آپ برای دریافت جواب آزمایش :

09138183947