image

١- چه کسانی میتوانند نمونه پاپ اسمیر را بگیرند؟

کارشناس مامایی، کاردان مامایی، کارشناس وکاردان بهداشت خانواده ، درصورتیکه مهارت لازم را طی دوران تحصیل کسب کرده باشند. ویا با گذراندن دوره بازآموزی این مهارت را کسب نمایند.


٢- آیا انجام معاینه واژینال درهنگام نمونه گیری ضروری است؟

انجام معاینه واژینال برای غربالگری سرطان گردن رحم ضروری نیست اما چنانچه فرد معاینه کننده لازم بداند میتواند انجام دهد، که البته باید این کار بعداز انجام پاپ صورت گیرد.


٣- بهترین زمان گرفتن نمونه باتوجه بهLMP چه موقع است؟

بعداز اتمام قاعدگی تا شروع قاعدگی بعدی می توان نمونه پاپ اسمیر را تهیه کرد. حتی از افرادی که در دوره قاعدگی نیستند اما دچارلکه بینی می باشند باید پاپ اسمیر تهیه شود.


۴- هنگامی که ترشح وعفونت واضح وجود دارد آیا پاپ اسمیر انجام شود؟

لازم است که حتی در شرایط عفونت پاپ اسمیر انجام شود اما چنانچه ترشحات بیش از حد وجود دارد به نحوی که سرویکس به خوبی قابل رویت نمی باشد . ومانع تهیه اسمیر مناسب م یباشد بهتراست محل را بایک گاز مرطوب به آهستگی پاک نموده وبعد نمونه گیری شود.


۵- آیامی توان بدون وجود تخت ژینکولوژی در تیم های سیار نمونه پاپ اسمیرتهیه کرد؟

برای تهیه نمونه پاپ اسمیر وجود تخت ژینکولوژی ضروری است


۶- برای تهیه نمونه کدام وسیله توصیه می شود؟

درشرایطی فعلی استفاده ازیک سراسپاچولا به تنهایی برای تهیه نمونه اندوسرویکال سردیگر برای تهیه نمونه و اگزوسرویکال با آموزش استفاده از آن به پرسنل بهداشتی توصیه می شود.


٧- آیا ضروری است اسپاچولاواسپکولوم استریل شوند؟ بعدازاستریل شدن درصورت عدم استفاده تا چه مدت می مانند؟


درمورد اسپاچولا چنانچه یک بارمصرف وتمیز باشد کفایت می کند ونیازی به استریل کردن ندارد . در مورد اسپکولوم لازم است برای هربیمار استریل شود وتازمانیکه بسته استریل آن بازنشده قابل استفاده خواهد بود.

 

٨- بهترین روش تهیه وگسترش نمونه وفیکس کردن لام چگونه است؟

ابتدا توسط ماژیک مقاوم نام بیمار روی کناره لام نوشته شود بعد ازآن سراسپاچولا به اندازه ٣۶٠ درجه با فشار یکنواخت و دریک حرکت ممتد روی سرویکس چرخانده شود، سپس اسپاچولا به صورت مایل روی لام قرارگرفته و با یک حرکت ملایم و یکنواخت یکبار و دریک جهت از یک سر لام به سردیگر در مسیر طولی کشیده شود.(مثل اینکه کره نرم را روی نان می مالید)
فیکس کردن لام باید بلافاصله بعداز گسترش نمونه به یکی از دو طریق زیر انجام گیرد:
الف- اسپری فیکساتیو: اسپری باید حدود ٣٠ سانتی متر از لام فاصله داشته باشد نزدیک تر قراردادن اسپری منجر به جاری شدن مایع روی لام وشستشوی نمونه و پرتاب سلولها می گردد همچنین دورتر بودن اسپری منجر به خشک شدن لام وعدم ثبوت مناسب میگردد. جهت مخلوط شدن مایع قبل از استفاده باید اسپری را چند بار تکان داد.
ب- اتانول ٩۵ % (الکل اتیلیک) : الکل ٩۵ % در یک ظرف ریخته میشود ونمونه بلافاصله درداخل ظرف غوطه ور می گردد ثبوت در عرض ۵٠-٣٠ دقیقه انجام خواهدشد.


٩- سقف زمانی از گرفتن نمونه تا دریافت پاسخ چقدر می تواند باشد؟

توصیه میشود این فاصله زمانی تاحد امکان کمترشود.دربرنامه های غربالگری بهتر است ٩٠ % پاسخ ها تا ۵ روزکاری آماده شود این مدت زمان نباید از ۶هفته بیشتر شود.


١٠ - آیا انجام پاپ اسمیر هنگام شروع استفاده از یک روش پیشگیری از بارداری ضروری است؟

چنانچه فرد طی سه سال گذشته سابقه انجام پاپ اسمیر را داشته باشد هنگام شروع استفاده از یک روش پیشگیری از بارداری نیاز به انجام تست پاپ اسمیر نیست.

 

١١ - انجام آزمایش پاپ اسمیردر دوران حاملگی چگونه است؟

انجام تست پاپ اسمیر در دوران حاملگی باید بانظر پزشک متخصص زنان باشد ودرصورت لزوم انجام تست باید توسط پزشک متخصص زنان انجام گیرد.

 

اطلاعات پستی

آدرس: اصفهان، خیابان شیخ صدوق شمالی، خیابان شیخ مفید غربی

کد پستی: 81647-76351

اطلاعات تماس

شماره های تماس: 031-36631906-7
031-36633621-2

کد پستی: 81647-76351

نمونه گیری در منزل

برای هماهنگی جهت نمونه گیری در محل مورد نظر خود با شماره های زیر در ساعت مشخص تماس حاصل فرمایید:

آقای مهندس عزیزی: 09131689270

جوابدهی

شماره واتس آپ برای دریافت جواب آزمایش :

09138183947