این دوره های آموزشی باید به صورت ارگانیزه در سطح وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان هلال احمر برگزار شود و نباید منتظر وقوع حادثه شد و در زمان وقوع این آموزش ها را ارائه کرد. ما تجربه برگزاری این گونه کلاس ها را در زمان جنگ در مساجد و محلات مختلف شهرها داشتیم که بسیار کمک کننده بود و می توانیم از این تجربیات برای برگزاری این گونه کلاس ها استفاده کنیم.
نحوه صحیح حمل آسیب دیدگان زلزله برای پیشگیری از آسیب های ارتوپدی
آسیب دیدگان ستون فقرات
برای حمل صحیح آسیب دیدگان ابتدا باید از آنها سوال شود تا مشخص شود به هوش هستند یا نه، در صورت به هوش بودن و اظهار ناراحتی در ستون فقرات باید چند نفر به گونه ای که دست خود را زیر سر، گردن، کمر و پاهای فرد آسیب دیده گذاشته اند، همزمان او را منتقل کنند. رازی افزود: اگر فرد آسیب دیده به هوش نبود، به فرض این که آسیب جدی در ناحیه ستون فقرات دیده است، باید به همین صورت منتقل شود.
افراد دچار شکستگی
در شکستگی های باز یا زخم های باز خونریزی دهنده باید ابتدا محل زخم را با گاز یا پارچه تمیز بپوشانیم و بانداژ را فشار داده تا از خونریزی جلوگیری شود و سپس فرد مصدوم منتقل شود. در حمل شکستگی ها باید دست ها را به اندازه دو وجب بالاتر و پایین از محل شکستگی قرار داده و فرد آسیب دیده را انتقال داد. وی در خصوص نحوه صحیح بستن آتل نیز تاکید کرد: بستن آتل یا تخته باید نه شل باید که سبب لق زدگی محل آسیب دیده شود و نه آنقدر سفت باشد که در جریان خون اختلال ایجاد کند. آسیب دیدگانی که برای آنها آتل، بانداژ یا کچ گیری موضع صورت می گیرد، باید مرتب بررسی شوند تا اطمینان حاصل شود که در جریان خون اختلالی صورت نگرفته است.
لزوم برخورد با سازندگان ساختمان های غیرایمن
زلزله یک حادثه طبیعی است اما می توان از بسیاری از این آسیب ها پیشگیری کرد. امروزه شاهد هستیم که ساختمان های غیرایمن سبب شدت آسیب ها در حوادث طبیعی به ویژه زلزله در سطح کشور می شود.
وی اظهار کرد: باید آنهایی که با ساختن ساختمان های غیرایمن، جان مردم را به خطر می اندازند، برخورد جدی شود؛ در حرفه پزشکی اگر یک پزشک قصور غیرعمد داشته باشد، باید پاسخگو باشد اما ساختن ساختمان های غیرایمن جرم محسوب نمی شود و با خاطیان برخورد نمی شود که باید به این مساله توجه شود.