پسوریازیس زمینه ساز ابتلا به کدام بیماری ها است
در سال های گذشته تصور می شد، پسوریازیس فقط بیماری پوستی است اما در حال حاضر محققان به این نتیجه رسیدند که فرد مبتلا ممکن است بیشتر در معرض بیماری های قند و چربی خون، دیابت، قلبی - عروقی و سکته قلبی قرار گیرد.
همراهی پسوریازیس با بیماری ام اس گزارش شده است،همچنین مطالعاتی نشان می دهد که این افراد در معرض خطر ام اس قرار دارند.
پسوریازیس (ریشهٔ لغت پسوریازیس از یک کلمهٔ یونانی به معنای خارش است)، صدفک یا داءالصدف بیماری پوستی مزمن خودایمنی است. این بیماری هنگامی رخ میدهد که سیستم ایمنی بدن سیگنال های اشتباهی میفرستد. این سیگنالها باعث افزایش سرعت چرخه رشد سلول های پوست میشود.
پسوریازیس بیماری التهاب پوستی است که چرخه تولید سلول های آن را برهم می زند و با افزایش سرعت ساخت سلول ها بر سطح پوست، سبب بوجود آمدن لکه های قرمز رنگ و خشک پوشیده شده با فلس های نقره ای و ایجاد ضخامت در ناخن ها و تغییر شکل آنها می شود.
این لکه ها که بیشتر در اطراف پوست سر، آرنج ها و زانوها ظاهر می شود، با خارش و گاهی با درد همراه است.
در موارد شدید ابتلا به بیماری پسوریازیس، بیمار دچار درد و ورم مفاصل می شود و در صورتی که این بیماری به موقع کنترل نشود، از کارافتادگی مفاصل را ایجاد می کند.
ابتلای حدود 2 میلیون ایرانی به پسوریازیس
شیوع این بیماری را یک تا 3 درصد جامعه یعنی از هر 100 نفر 1 یا 3 نفر به این بیماری مبتلا می شوند، در ایران برآورد می شود که حدود 2 میلیون نفر به این بیماری مبتلا باشند.
پراکندگی این بیماری در کشور ما یکسان است و شیوع بیماری هم در بین زنان و مردان تفاوت چندانی ندارد و به عبارتی یکسان است. بیشترین بروز این بیماری در 30 تا 40 سالگی است.
پسوریازیس یک نوع بیماری خود ایمنی محسوب می شود، که کشنده نیست اما فرد بیمار را دچار مشکلاتی می کند و همچنین ظاهر خوبی ندارد.
بیماران پسوریازیس روغن ماهی و عسل مصرف کنند
با توجه به اینکه روغن ماهی، میوه و سبزیجات و عسل از شدت این بیماری می کاهد به این بیماران توصیه کرد که از این مواد غذایی استفاده کنند.
همچنین به بیماران پسوریازیس توصیه می شود که کمتر نمک و چربی کمتر بخورند.
این بیماری درمان دارد ولی ریشه کن نمی شود. افراد مبتلا به این بیماری با مصرف دارو، ضایعات برروی بدنشان بهتر می شود ولی ممکن است پس از سپری شدن مدتی این بیماری در برخی از مبتلایان دوباره عود کند. این بیماری مسری نیست. اگر ضایعات بر روی بدن محدود و کم باشد با پمادهای موضعی برطرف می شود؛ اما اگر بیماری گسترده باشد نیاز به داروهای خاص یا نور درمانی است.
برخی از داروها پسوریازیس را تشدید می کند
برخی از داروها هم می توانند ضایعاتی شبیه به پسوریازیس ایجاد کنند یا بیماری را تشدید کنند. داروهایی مانند فشارخون، هورمونی و آرام بخش می توانند این بیماری را تشدید کنند.
ژنتیک مهمترین عامل ابتلا به پسوزیاریس
مهمترین عامل ابتلا به این بیماری ژنتیک است. هرچند علت اصلی بیماری مشخص نیست ولی قطعا عوامل ژنتیک نقش بسزایی در ابتلا به آن دارند.
پسوزیاریس یکی از شایع ترین بیماری های پوستی است، استرس، سیگار و الکل از جمله عواملی هستند که در ابتلا و حتی تشدید این بیماری نقش دارند.
تاکنون مشخص نشده چرا در سن خاصی ژن این بیماران فعال می شود. این بیماری قابل کنترل است اما عود، شدت و روند این بیماری قابل پیش بینی نیست.