1- اگر یک وعده قرص متفورمین را فراموش کنم چه اتفاقی می افتد ؟
به محض این که به یاد آوردید قرص فراموش شده را بخورید (دارو را با غذا مصرف کنید). اگر نوبت به قرص بعدی رسیده است قرص فراموش شده را کنار بگذارید. هیچ گاه برای جبران قرص فراموش شده، دو قرص با هم نخورید.
2- اگر متفورمین بیش از حد مصرف کنم چه اتفاقی می افتد؟
به اورژانس مراجعه کنید. مصرف بیش از حد متفورمین باعث اسیدوز لاکتیک می شود که ممکن است کشنده باشد.
3- آیا متفورمین باعث کاهش وزن می شود؟
متفورمین بیشتر به عنوان دارویی برای حساس کردن بدن به انسولین کاربرد دارد تا یک داروی کاهش وزن در واقع کاهش وزن یکی از عوارض جانبی است که متفورمین در بدن به همراه دارد. استفاده از دارویی مانند متفورمین بدان معنا نیست که بعد از مصرف هرچیزی دلتان خواست بخورید و انتظار کاهش وزن داشته باشید. خوردن دارویی مانند متفورمین باید در کنار یک برنامه غذایی سالم و سبک زندگی فعال میتواند موثر باشد. با این حال، تحقیقات دیگر، کاهش وزن چشمگیری را در افرادی که مشکل قند خون نداشتند نشان نمیدهند، به همین دلیل تحقیقات بیشتری برای تاثیر متفورمین روی کاهش وزن نیاز است.
4-آیا از متفورمین به عنوان داروی ضد پیری استفاده می شود؟
متفورمین باعث میشود تعداد اکسیژن بیشتری در هر سلول آزاد گردد و این امر ظاهراً طول عمر و استحکام بدنی را بالا خواهد برد؛ لذا متفورمین بهترین کاندید بهعنوان یک داروی ضدپیری می باشد.
5- بهترین زمان برای مصرف متفورمین چه زمانی است؟
برای اکثر بیماران، دو بار در روز تجویز می شود. این قرص باید صبح و عصر با غذا مصرف شود (با معده پر).
6- آیا بهتر است متفورمین را قبل از غذا مصرف کنید یا بعد از غذا؟
متفورمین باید با غذا مصرف شود تا به کاهش عوارض جانبی معده و روده کمک کند. قرص را با یک لیوان آب پر قورت بدهید. قرص را له نکنید، نشکنید یا نجوید.
7- زمان اوج اثر متفورمین چیست؟
اوج اثر متفورمین بین 4 تا 8 ساعت بعد از مصرف می باشد.
8- اگر متفورمین بیش از حد مصرف شود چه اتفاقی خواهد افتاد؟
در شرایط خاص، قرص متفورمین بیش از حد می تواند باعث ایجاد اسیدوز لاکتیک شود. اگر نشانه های اسیدوز لاکتیک اتفاق بیفتد، باید فورا به پزشک مراجعه کنید. متفورمین می تواند باعث کاهش میزان قند خون (هیپوگلیسمی) شود.
9- چه افرادی نباید متفورمین استفاده نمایند؟
دارو در مواردی مانند بیماری های کبدی و کلیوی، بیماری های قلبی، استعداد ابتلا به اسیدوز لاکتیک، عفونت شدید، سوختگی شدید، جراحی، تروما، دهیدراتاسیون، اغمای دیابتی و کتواسیدوز نباید مصرف شود.
9- چه مدت طول می کشد تا متفورمین اثر کند؟
متفورمین یک داروی خوراکی است که سریع عمل میکند. معمولا اثر دارو را 48 ساعت بعد از شروع مصرف مشاهده خواهید کرد. حداکثر اثر حدود چهار تا پنج روز طول می کشد، اما این مسئله بستگی به دوز دارو دارد.
10- آیا متفورمین باعث آسیب کبد می شود؟
متفورمین ممکن است در بیماران مبتلا به بیماری کبدی چربی غیرالکلی و هپاتیت مزمن سودمند باشد. متفورمین تنها در بیماران مبتلا به سیروز پیشگیرانه خطرناک است زیرا خطر ابتلا به اسیدوز لاکتیک را افزایش می دهد.
11- آیا متفورمین باعث از دست دادن حافظه می شود؟
FDA هشدار می دهد داروهای کاهش دهنده کلسترول به عنوان استاتین می تواند خطر عوارض برگشت پذیری داشته باشد. این عوارض شامل از دست دادن حافظه و سردرگمی است. متفورمینی که برای دیابت نوع 2 تجویز می شود نیز مشکلات حافظه را ایجاد می کند.
12- آیا متفورمین باعث ریزش مو می شود؟
بسیاری از داروها می توانند باعث ریزش مو شوند اما متفورمین علت ریزش مو نیست.
13-آیا متفورمین برای استفاده بی خطر است؟
کمی، اما نه به صورت کامل. تحقیقات نشان داده متفورمین برای درمان مشکل اضافه وزن در افراد چاق، بی خطر است. با این حال شاید دریافت متفورمین برای همه انتخاب مناسبی نباشد، مخصوصا آنهایی که اضافه وزنشان آن چنان بالا نیست.
14-اگر مشکل قند خون نداشته باشید، میتوانید از متفورمین استفاده کنید؟
متفورمین میتواند به کسانی که مشکل مقاومت به انسولین دارند و کسانی که سالم هستند در کاهش وزن کمک کند. همچنین در مردانی که عدم تعادل هورمونی با منشا هیپوفیز یا هیپوتالاموسی دارند و عامل تغییر در شمارش وکیفیت و حرکت پایین در اسپرم آنها گردیده است، مصرف می شود.