image

انواع ریزش مو

آلوپسی به معنای ریزش و نازک شدن تدریجی تار مو می باشد. اکثر مردم روزانه بین 70 تا 150 تار موی سرشان را از دست می دهند، که عمدتا در حین شست و شو، شانه زدن و یا بستن موی سر است. این اندازه نرمال ریزش موها است. دلیل آن هم از بین رفتن موهای مرده و جایگزینی موهای جدید است. معمولا کم شدن موی سر هنگامی است که ریزش مو بیشتر از رویش مو باشد. کم مو شدن وقتی قابل توجه است که حدود 40 % از حجم موی سر از دست رود. در هر زمان در یک فرد هم می توان موهایی را که در حال رشد هستند و هم موهایی را که در حال ریزش هستند، دید.این روند توجیه کننده وجود یک چرخه مو است که شامل سه دوره می شود. طولانی ترین مرحله، آناژن یا مرحله رشد مو است که در آقایان بین 1 تا 3 سال و در بانوان بین 6 تا 8 سال طول می کشد. بعد از این مرحله، مرحله کاتاژن یا استراحت فرا می رسد که خیلی کوتاه (2 تا 3 هفته) است. مرحله تلوژن یا ریزش که یک دوره حدودا 3 ماهه است، به پایان می رسد. بنابراین تمام موها در یک زمان در یک مرحله قرار ندارند: در یک دورۀ زمانی، بیش از %75 موها در مرحله رشد قرار دارند، 1% در مرحله استراحت و کمتر از 25 % در مرحله ریزش هستند.

 

1) ریزش موی واکنشی یا موقتی (Reactional)

ریزش موی واکنشی یا موقتی بیشتر در بانوان رخ می دهد و معمولا در اثر عوامل مختلفی از جمله بارداری، شیردهی، استرس، رژیم غذایی نامناسب و سوء تغذیه (کمبود آهن، زینک و…)، بیماری های مختلف مانند اختلالات تیروئید و بیماری های عفونی و تب دار، جراحی، مصرف برخی داروها مانند داروهای شیمی درمانی و… رخ می دهد. در این نوع ریزش مو ناحیه جلوی فرق سر به تدریج کم پشت و موها نازک می شوند به طوریکه ناحیه فرق سر به جلو مشهود می شود اما خط رویش مو در جلوی سر تغییری نمی کند.

 

2) ریزش موی مزمن(Chronic)

ریزش موی مزمن هم در آقایان و هم در بانوان رخ می دهد، علت اصلی در نوع مردانه بیشتر مربوط به اختلالات هورمونی از جمله افزایش میزان DHT (دی هیدرو تستوسترون ) است، و ریشه ارثی دارد و در نوع زنانه بیشتر مربوط به کاهش مقدار  Substance P)نورو پپتید مسئول طولانی کردن فاز آناژن) و اختلالات هورمونی می باشد.

 

3) کم شدن تدریجی مو در فرق سر

یکی از متداول‌ترین شکل‌های ریزش مو کم شدن تدریجی مو در فرق سر است. این شکل از ریزش مو هم در مردها و هم در زن‌ها شایع است. موی سر مردها از قسمت پیشانی به شکل حرف M عقب‌نشینی می‌کند. اما معمولا ریزش مو در زن‌ها بیشتر در قسمت‌های دیگر سر اتفاق می‌افتد.

 

4) نقاط دوار (ریزش موی سکه‌ای)

برخی از افراد نیز دچار ریزش موی سکه‌ای می‌شوند که ناحیه ریزش تقریبا به اندازه سکه است. این نوع ریزش مو معمولا فقط در سر اتفاق می‌افتد. البته در مواردی پیش می‌آید که ابرو و ریش‌ها نیز به این بیماری دچار شوند. در برخی موارد، قبل از این که موها از بین بروند آن ناحیه از پوست دچار خارش و درد می‌شود.

 

5) از بین رفتن یکباره مو

ضربه روحی یا فیزیکی موها را سست می‌کند. موها در این حالت به راحتی کنده می‌شوند حتی موقع شانه زدن، شستشو یا وقتی به آرامی موها را کشیده می شود. موها معمولا در این مورد کم‌پشت‌تر می‌شوند.

 

6) از بین رفتن کل موهای بدن

برخی از درمان‌ها یا شرایط پزشکی، نظیر شیمی درمانی باعث از بین رفتن موهای کل بدن می شود.

7) لکه‌هایی که بر روی سر گسترش می‌یابد

ریزش مو به شکل لکه نشانۀ عفونت قارچی است. عفونت قارچی با موهای شکسته شده، قرمزی پوست، تورم و برخی مواقع ترشح مایع همراه است.

 

9 دلیل ریزش مو و روش های درمان آن ها

ریزش زیاد مو باعث هراس و نگرانی است. اما خوشبختانه درمان های مختلفی هم برای آن وجود دارند. در این مطلب، 9 دلیل ریزش مو و روش درمان آن ها را شرح داده شده است. 

1. Telogen effluvium

Telogen effluvium، بیماری پوسته سر است که پس از بارداری، جراحی های مهم، کاهش شدید وزن یا استرس زیاد به وجود می آید. در اثر این پدیده شما هر روز دسته دسته موهای خود را به ویژه هنگام شامپو کردن، حالت دادن یا شانه زدن از دست خواهید داد. این مسئله می تواند حاصل عوارض جانبی برخی از داروها همچون داروهای ضدافسردگی، ضد اضطراب و کاهش دهنده التهاب نیز باشد. در طول این بیماری، موها پیش از اینکه از پوسته سر بیرون بیایند بسیار سریع تر از حالت نرمال، از فاز رویش به فاز استراحت می رسند.

علایم: خانم ها به طور طبیعی 6 هفته تا 3 ماه پس از حوادث استرس زا دچار ریزش موی شدید می شوند. در بیشترین حد این بیماری ممکن است مشت مشت موهای خود را از دست بدهید.

روش های درمان: در برخی موارد، همچون بارداری یا جراحی های مهم، باید صبر کنید تا این دوره ریزش تمام شود. اما اگر در نتیجه مصرف داروها ریزش موی شدید دارید، با پزشک صحبت کنید تا دوز آن را کاهش دهد. اگر در نتیجه استرس دچار این مشکل شده اید نیز بهترین راه، کم کردن اضطراب و هیجان های منفی است.

 

2. ریزش موی ارثی

ریزش موهای ارثی یکی از دلایل رایج ریزش موی سر است. این مشکلی است که ممکن است فرد، ژن آن را از پدر یا مادر خود دریافت کند.

علایم: نشانه های ریزش موی ارثی از اوایل 20 سالگی آغاز می شود. اگر هر دو پدر و مادر این مشکل را داشته باشند، فرزند هم دچار آن خواهد شد. ریزش موها در برخی از افراد پراکنده است یعنی بخش های مختلفی از سر دچار ریزش مو می شود. برخی هم فقط بخش مشخصی از سرشان می ریزد.

روش های درمان: با کمک ماینوکسیدیل می توانید تاحدی جلوی ریزش موها را بگیرید. برای این منظور باید روزی دومرتبه از این محلول استفاده کنید. داروهایی نیز برای جلوگیری از ریزش موها برای مردان و زنان وجود دارد. البته خانم ها باید مراقب عوارض جانبی این داروها باشید. مصرف ماینوکسیدیل برای زنان باردار یا شیرده ممنوع است. برای مردان نیز از داروهای خوراکی و فاینستراید استفاده می شود.

*اکثرا ریزش مو ناشی از ژنتیک است (طاسی الگوی مردانه و طاسی الگوی زنانه). این نوع از ریزش مو قابل پیشگیری نیست. برای مطالعه بیشتر میتوانید به مقاله Hair loss در سایت mayoclinic مراجعه کنید.

 

3. کم کاری غده تیروئید

میلیون ها نفر که بیشتر آن ها را زنان تشکیل می دهند، از بیماری های تیروئید رنج می برند. هنگامی که ترشح هورمون تیروئید کاهش یابد، گفته می شود که فرد دچار کم کاری غده تیروئید می باشد. تیروئید هورمونی است که مسئول متابولیسم بدن، ضربان قلب و حالت های روحی انسان است. اگر بدن هورمون تیروئید را به میزان زیاد تولید کند، پرکاری غده تیروئید دارید. هورمون تیروئید مسئول همه چیز در بدن از مصرف اکسیژن بدن گرفته تا رشد مو، پوست و ناخن ها است. وقتی این هورمون به اندازه کافی و درست در بدن ترشح نشود شما شاهد تغییراتی در بدن خود خواهید بود.

علایم: کم کاری غده تیروئید باعث افزایش وزن، خستگی، یبوست، افسردگی و اختلال در تمرکز می شود. مو، ناخن و پوست نیز مواردی هستند که در نتیجه این بیماری آسیب می بینند. این مساله بیشتر در خانم های بالای 50 سال بسیار رایج است.

پر کاری غده تیروئید نیز باعث کاهش وزن، تپش قلب نامنظم، عصبی بودن، پرخاشگری، اسهال، پوست مرطوب، ضعف عضلانی و تغییر حالت چشم می شود. در نتیجه این بیماری چون متابولیسم بدن زیاد می شود، ممکن است موهای خود را نیز از دست بدهید.

روش های درمان: برای بیماری های تیروئید باید به پزشک مراجعه کنید تا داروهای مناسب با دوز کافی را برای شما تجویز کند.

 

4. لوپوس (زخم پوستی)

لوپوس نوعی بیماری مزمن خود ایمن است که سیستم ایمنی بدن به بافت های سالم آسیب می رساند. حدود 1.5 میلیون نفر از مردم دنیا به این بیماری دچار هستند و بیشتر آن ها را زنان تشکیل می دهند.

علایم: لوپوس اصولا با خستگی مفرط، سردرد، زخم های دهانی و مفاصل متورم همراه است. بسیاری از مردم در قسمت استخوانی بینی خود دچار لکه پروانه ای شکل هستند و حساسیت بالایی به نور خورشید پیدا می کنند. از دیگر نشانه های آن باید به تب، ورم دست و پا و پف اطراف چشم ها، درد سینه و کم خونی اشاره کرد. بیشتر مردم نیز موهای خود را از دست می دهند. از آنجا که این نشانه ها در شرایط دیگر نیز ممکن است بروز کنند لوپوس را مقلد بزرگ نام نهاده اند.

روش های درمان: اگر دچار ریزش مو و درد مفاصل، خستگی و دیگر نشانه های لوپوس هستید حتما به متخصص روماتیسم مراجعه کنید. احتمالا پزشک داروهای خوراکی همچون پرد نیزون تجویز می کند. اگر لکه هایی در کاسه سر خود دارید باید به متخصص پوست مراجعه کنید تا لوسیون های مناسب تجویز کند.

 

5. کمبود آهن

خانم هایی که پریودهای سخت دارند یا غذاهای آهن‌دار مصرف نمی کنند ممکن است در خطر کمبود آهن قرار داشته باشند. کمبود آهن منجر به کم شدن سلول های قرمز خونی می شود. گلبول های قرمز خون مسئول حمل اکسیژن و هموگلوبین هستند و انرژی لازم را به انسان می رسانند.

علایم: کمبود آهن باعث خستگی مفرط، ضعف و رنگ پریدگی می شود. این بیماری ممکن است با سردرد، اختلال در تمرکز، دست و پای سرد و ریزش مو نیز همراه باشد.

روش های درمان: غذاهایی که حاوی آهن هستند مانند گوشت گوساله، ماهی، سبزیجات سبز، حبوبات و غلات زیادی مصرف کنید. این غذاها را به همراه غذاهایی که ویتامین c دارند مصرف کنید تا آهن آنها به خوبی جذب شوند. خانم ها به 18 میلی گرم آهن در طول روز نیاز دارند و پس از یائسگی نیز به 8 میلی گرم آهن در طول روز نیاز دارند. اگر قصد دارید از مکمل های آهن استفاده کنید حتما پیش از مصرف با پزشک خود هماهنگ کنید. برای جلوگیری از ریزش مو می توانید از قرص های آهن استفاده کنید.

 

6. کیست تخمدان

خیلی از خانم ها از عارضه کیست تخمدان رنج می برند. این بیماری می تواند از 11 سالگی آغاز شود و باعث عدم تعادل هورمونی می شود. PCOS اصولا منجر به ناباروری نیز می شود.

علایم: PCOS می تواند باعث رشد موهای صورت، پریودهای نامنظم، اکنه و کیست تخمدان شود. اگر به ریزش موی سر دچار شده اید، ممکن است متوجه شوید رشد موهای دیگر قسمت های بدنتان افزایش یافته است که نشانه های کیست تخمدان هستند.

روش های درمان: بیشتر بیماری های PCOS با قرص های ضدبارداری قابل درمان هستند. این داروها حاوی ضد استروئیدهای قوی هستند که مانع از ترشح تستوسترون می شود. اگر نمی توانید از قرص های ضدبارداری استفاده کنید، ممکن است پزشک، داروهایی همچون اسپیرونولاکتون برایتان تجویز کند که مانع از ترشح هورمون های مردانه می شوند. کاهش وزن نیز می تواند در کاهش تاثیرات هورمون های مردانه موثر باشد.

 

7. سلامت پوست سر

پوست سری که سالم نیست می تواند باعث التهاب و مانع از رویش موها شود. مشکلات پوستی که باعث ریزش مو می شوند شامل چربی نابهنجار پوست، شوره سر، سوریاس و بیماری های قارچی هستند.

علایم: چربی نابهنجار پوست باعث پوسته ریزی پوست سر می شود و شوره های زرد رنگ و چرب روی شانه ها و لای موهای فرد کاملا مشخص هستند. شوره سر در نتیجه مخمری به نام مالاسزیا، تغییرات هورمونی بدن یا چربی بیش از حد سر به وجود می آیند. سوریاس نیز موجب تغییر پوسته سر می شود که پوسته های ضخیم و سفید ایجاد می کند که در نتیجه کشیده شدن ممکن است خون بیفتد. بیماری های قارچی در نتیجه تماس با حیوانات یا انسان های آلوده به انسان سرایت می کنند و نشانه های آن شامل لکه های قرمز رنگ در کف سر است.

روش های درمان: برای درمان شوره سر شامپوهای مختلفی در بازار وجود دارند که می توانید از آن ها استفاده کنید. برای سوریاس و قارچ های پوستی نیز داروهایی وجود دارند که باید با تجویز پزشک آن ها را مصرف کنید.

 

8. طاسی سر

طاسی نوعی عارضه است که سیستم ایمنی بدن به پیازهای مو آسیب می رساند. این عارضه دامن گیر افراد بسیاری در جهان و در هر دو جنس زن و مرد یکسان است. دلیل این امر ناشناخته است اما ارتباط نزدیکی با استرس و بیماری ها دارد.

علایم: این عارضه به سه شکل خود را نشان می دهد: طاسی عموما به صورت دایره ای در کاسه سر، ابروها یا پاها ظاهر می شود. ریزش موهای کف سر به نام طاسی توتالیس و ریزش بقیه موها به نام طاسی یونیورسالیس شناخته می شوند. برخی از بیماران اعتقاد دارند پیش از بروزطاسی، در منطقه ای که دچار ریزش شده است چیزی همچون سوزش یا التهاب را حس می کرده اند.

روش های درمان: طاسی اصولا با کورتیکواستروئیدها درمان می شوند. در برخی موارد، ماینوکسیدیل نیز می تواند موثر باشد. اما مهم تر از همه این است که استرس کمی داشته باشید.

 

9. رسیدگی بیش از حد به موها

بیش از حد شامپو کردن، حالت دادن، سشوار کشیدن، رنگ کردن، کراتینه کردن و .. به موها آسیب می رسانند. حرارت و مواد شیمیایی به موها آسیب می رسانند و باعث شکستن و ریزش موها می شوند.

علایم: موهایی که آسیب دیده اند خیلی راحت شکسته و خرد می شوند و وقتی می ریزند شما پیاز موها را نمی بینید.

روش های درمان: از وسایلی که باعث افزایش حرارت موها می شوند، استفاده نکنید. سشوار را روی باد سرد تنظیم کنید و تا حد امکان از اتوی مو استفاده نکنید. موها را دو یا سه درجه روشن تر از رنگ نرمال خود رنگ کنید. برای روشن کردن موها مواد شیمیایی زیادی نیاز است و در نتیجه آن، آسیب بیشتری به مو وارد می شود.

 

آزمایشات مرتبط با ریزش مو

اگر شما هم دچار ریزش مو هستید و می خواهید این مشکل را به صورت قطعی درمان کنید و به پزشک مراجعه کنید باید بدانید که پزشک چه ازمایش هایی از شما خواهد گرفت.

  • اندازه گیری سطح هورمون های جنسی نظیر تستوسترون، دی هیدروکسیل اتیل آندروستندیون، آندروساتدیون، FSH، lht، و پرولاکتین.

  • اندازه گیری آهن سرم و ظرفیت کل آهن باند شده (TIBC)

  • اندازه گیری هورمون محرک تیروئید (TSH).

  • آزمون تشخیص بیماری سیفلیس VDRL).)

  • شمارش کل سلولهای خونی CBC))

  • نمونه برداری پوست سر

علاوه بر این آزمون ها، سوابق پزشکی بیمار هم در تشخیص قطعی علت به پزشک یاری می کند. بیمار باید پزشک را در جریان کلیه سوابق ژنتیکی ریزش مو، بیماری ها و داروهای مصرفی خود قرار دهد.

 

چه راهکار ها و توصیه هایی برای تقویت مو و جلوگیری از ریزش مو وجود دارد؟

برخی شواهد نشان دهنده آن است که برخی خوراکی‌ها می‌تواند برای جلوگیری از ریزش مو و حتی برای طاسی مفید باشند. یک مطالعه نشان داد که رژیم غذایی با ترکیب امگا۳ بالا، به مرور زمان ریزش مو را کاهش می‌دهد. امگا ۳ نوعی اسید چرب اشباع نشده است که در بدن ساخته نمی شود اما برای سوخت و ساز ضروری است. ماهی‌های روغنی شامل ماهی آزاد، اِسقُمری اطلس (نوعی ماهی تن)، قزل‌آلا و شاه ماهی از منابع سرشار امگا ۳ هستند.

طاسی همچنین با کمبود آهن بدن مرتبط دانسته شده است. بنابراین خوردن سبزیجاتی مثل اسفناج می‌تواند کمک‌کننده باشد. محققات همچنین توصیه می‌کنند که ورزش کردن و کاهش استرس از سرعت ریزش مو می‌کاهد.

داروهایی مثل مینوکسیدیل و فیناستراید هم از سوی برخی پزشکان تجویز می‌شود که البته دارای عوارض جانبی مثل تغییرات در هورمون‌های جنسی است

 

چه نوعی از ریزش مو موقتی است؟

اگر بنا به یکی از دلایل زیر، ریزش مو داشته‌اید، به احتمال زیاد موقتی خواهد بود:

  • بیماری

  • استرس

  • درمان سرطان

  •  کاهش وزن

  • کمبود آهن

از دست دادن دایمی مو بیشتر، ژنتیکی است.

در صورت مشاهده موارد زیر باید به پزشک مراجعه شود:

  • ریزش ناگهانی مو

  •  پیدا کردن لکه‌های طاسی

  •  از دست دادن دسته‌هایی از مو

  •  خارش و سوزش سر

  • نگرانی از ریزش مو

 

روش‌های مدرن درمان ریزش مو

پزشکی مدرن برای ریزش مو درمان‌ها و داروهایی پیشنهاد می‌کند که در ادامه با برخی از آن‌ها آشنا می‌شویم.

 

  •  (Minoxidil) چیست؟

این دارو به رشد مو در جاهایی که طاسی اتفاق افتاده کمک زیادی می‌کند. به خصوص در جوانانی که به تازگی دچار عارضه ریزش مو شده‌اند. برای مشاهده تاثیر این دارو باید روزی دوبار از آن استفاده کنید و باید برای جلوگیری از ریزش دوباره مو استفاده از آن را ادامه دهید.

بیش از نصف افرادی که از این دارو استفاده می‌کنند گفته‌اند که ماینوکسیدیل اثر خوبی برای کاهش ریزش مو دارد. با این حال این دارو روی مردانی که دچار طاسی شده‌اند، تاثیری ندارد. ماینوکسیدیل عوارض جانبی چندانی ندارد اما ممکن است در برخی افراد ناهنجاری‌های پوستی ایجاد کند.

 

  • قرص فیناستراید (Propecia)

این دارو زمانی برای درمان مشکلات پروستات در مردان استفاده می‌شد. اما الان برای درمان کچلی در مردان نیز استفاده می‌شود. این قرص از تشکیل هورمون‌های مردانه روی پوست جلوگیری می‌کند. هورمون‌هایی که باعث ریزش مو می‌شوند.

توجه کنید که فیناستراید را باید با تجویز پزشک مصرف کنید. استفاده از قرص فیناستراید برای خانم‌ها ممنوع است. به خصوص اگر حامله باشند. چون یکی از عوارض جانبی آن سقط جنین است. این دارو نیز به صورت قرص مصرف می‌شود و با جلوگیری از تولید هورمون مردانه روی پوست، باعث کاهش ریزش مو می‌شود. از این قرص گاهی برای درمان ریزش مو در زنان نیز استفاده می‌شود.

 

  • کاشت مو

کاشت مو نیز یکی از راه‌های درمان ریزش مو است. در این روش مو از نقاطی که دارای فولیکول‌های موی فعال است برداشته و در نواحی کم مو کاشته می‌شود. این موها ممکن است بعد از مدتی بریزند اما پس از آن موهای جدید دوباره رشد می‌کنند.

 

راه‌حل‌های عمومی جلوگیری از ریزش مو

  • برخی از مدل‌های مو را کنار بگذارید. مدل‌هایی مانند بافتن موها، مدل دم خرگوشی یا دم اسبی.

  • از پیچ‌و‌تاب دادن، مالیدن یا کشیدن محکم موهایتان اجتناب کنید.

  • موها را ملایم بشویید و شانه کنید. شانه‌ای با فواصل زیاد بین دندانه‌ها به شما کمک می‌کند هنگام شانه کردن موهایتان کشیده نشود.

  • از درمان‌های ناملایم همچون رولرهای داغ، اتوهای فر زننده مو، روغن داغ و غیره اجتناب کنید.

  • داروها و مکمل‌هایی که سبب از بین رفتن موهایتان می‌شود را مصرف نکنید.

  • از موهایتان در برابر آفتاب و سایر منابع دارای امواج فرابنفش حفاظت کنید.

  • سیگار را ترک کنید. برخی تحقیقات نشان می‌دهد رابطه مستقیمی میان سیگار کشیدن و ریزش مو در مردان وجود دارد.

  • چنانچه مراحل شیمی درمانی را طی می‌کنید، در مورد سر بند خنک‌کننده از پزشک خود اطلاعاتی کسب کنید. سر بند خنک‌کننده ریسک از بین رفتن مو در طول شیمی درمانی را کاهش می‌دهد.

 

پرسش و پاسخ های متداول درباره ریزش مو

آیا مردان طاس تستوسترون بیشتری دارند؟

این یک افسانه است. با آن که طاسی مردان به تستوسترون مرتبط است اما طاسی به میزان تستوسترون بستگی نداشته بلکه به میزان حساسیت یک فرد به این هورمون مرتبط است. یک آنزیم، تستوسترون را به ترکیبی به نام دی هیدروتسترون تبدیل می‌کند که این ترکیب باعث مسدود شدن فولیکول‌های مو می‌شود. برخی مردان به این ترکیب بیشتر حساس هستند

.

آیا پوشیدن کلاه باعث طاسی می‌شود؟

خیر. پوشیدن کلاه باعث طاسی نمی‌شود. اما شکل مو ممکن است باعث ریزش بیشتر مو شود. پدیده آلوپسی کششی زمانی اتفاق می‌افتد که فشاری بی‌مورد به مو وارد شود. بنابراین بهتر است از بافتن زیاد، اکستنشن و دم اسبی کردن صرف نظر کنیم

.

آیا درست است که می‌گویند طاسی از طرف مادر به ارث می‌رسد؟

درست است که کروموزوم  x مادر عامل انتقال طاسی به فرزندان پسر می باشد اما ژن های دیگری در این امر دخیل هستند که از پدر به ارث می رسند. اما ریزش مو و طاسی به ژنتیک مرتبط است و می‌تواند هم از طرف پدر و هم از طرف مادر و یا از هر دو طرف باشد

.

اگر موهایم را بیشتر کوتاه کنم، آیا بهتر و بیشتر رشد خواهد کرد؟

این هم افسانه است. مو یک فیبر مرده است و هیچ نوع انتهای عصبی و عروق خونی ندارد که قطع کردن آن تاثیری ایجاد کند

.

آیا شوکه شدن باعث ریزش مو می‌شود؟

بله شوکه شدن می‌تواند باعث ریزش مو شود. وقتی دچار شوکه می‌شویم، هورمون‌های استرس در بدن آزاد می‌شود. این به نوبه خود مو را از مرحله رشد به مرحله ریزش می‌برد و باعث می‌شود، تندتر بریزد. این از عوارض جانبی فوران هورمون‌ها است که معمولا در اثر شوکه شدید اتفاق می‌افتد

.

آیا گرفتن رژیم غذایی باعث ریزش مو می‌شود؟

رژیم غذایی می‌تواند باعث ریزش مو شود. در هنگام رژیم غذایی وقتی بدن احساس گرسنگی شدید کند، شروع به استفاده مواد مغذی از بخش‌های غیرضروری بدن می‌کند و مو در بدن غیر ضروری پنداشته می‌شود. رژیم غذایی شدید به مو فشار می‌آورد و باعث ریزش می‌شود.

 

https://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/hair-loss/default.htm

https://www.medicinenet.com/hair_loss/article.htm#what_vitamins_are_good_for_hair_loss_are_there_home_remedies_for_hair_loss

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/hair-loss/symptoms-causes/syc-20372926

اطلاعات پستی

آدرس: اصفهان، خیابان شیخ صدوق شمالی، خیابان شیخ مفید غربی

کد پستی: 81647-76351

اطلاعات تماس

شماره های تماس: 031-36631906-7
031-36633621-2

کد پستی: 81647-76351

نمونه گیری در منزل

برای هماهنگی جهت نمونه گیری در محل مورد نظر خود با شماره های زیر در ساعت مشخص تماس حاصل فرمایید:

آقای مهندس عزیزی: 09131689270

جوابدهی

شماره واتس آپ برای دریافت جواب آزمایش :

09138183947