بیماری کرونا یا کووید-۱۹
بیماری کرونا نوعی بیماری ویروسی است که در اثر آلودگی به ویروسی به نام کووید-۱۹ (COVID-19) ایجاد می گردد. این بیماری در حال حاضر پاندمی (انتشار در سراسر جهان) شده است و باعث ابتلا و مرگ بسیاری از انسان ها در کشورهای مختلف گردیده است. این بیماری با طیف گسترده ای از بیماری های ساده نظیر سرماخوردگی تا بیماری های شدید نظیر سندروم تنفسی خاورمیانه (MERS-CoV) و سندروم حاد تنفسی (SARS-CoV) مشاهده می شود. با توجه به سرعت شیوع این ویروس، پیشگیری و ایجاد آزمایش های قابل اعتماد امری ضروری محسوب می شود. برای آگاهی بیشتر به مقاله "آزمایش های تشخیص کرونا" مراجعه کنید.
بیماری آنفلوانزا
آنفولانزا یک بیماری مسری تنفسی است که اغلب در ماه های سرد سال توسط ویروس آنفولانزا از خانواده ارتومیکسوویریده ایجاد می شود. علائم بیماری آنفلونزا تا حدودی شبیه به بیماری کرونا می باشد. این ویروس دستگاه تنفس را آلوده می سازد و در صورت عدم درمان و مراقبت پزشکی مناسب ممکن است باعث مرگ فرد مبتلا شود!
بطور کلی افراد مبتلا به آنفولانزا اغلب علائمی مثل تب و لرز، سرفه، سوزش گلو، آبریزش یا گرفتگی بینی، بدن درد، سردرد و خستگی را تجربه میکنند. برخی افراد نیز اسهال و استفراغ هم دارند که در کودکان نسبت به بزرگسالان شایعتر است. تشخیص تایید شخیص آنفولانزا به طور واضحی متّکی بر تستهای آزمایشگاهی میباشد،
بیماری سرماخوردگی
بیماری سرماخوردگی نوعی بیماری ویروسی شایع در جهان می باشد. این ویروس اغلب باعث ایجاد عفونت در بینی، گلو یا حلق می شود. از علائم شایع این بیماری عطسه و گرفتگی بینی است. سرماخوردگی معمولاً خودبخود از بین میرود اما خود شما می توانید کارهایی انجام دهید که نشانهها و عوارض بیماری را کاهش دهد. این بیماری به آسانی سرایت میکند، بویژه در روزهای آغازین که افراد به آن مبتلا میشود.
اینفوگرافی زیر برای مقایسه برخی از ویژگی های ناشی ازاین بیماری ها تهیه شده است.
آلرژی
طبق تعاریف سازمان جهانی آلرژی و آکادمی آلرژی و ایمونولوژی بالینی، آلرژی یک پاسخ ازدیاد حساسیت است که با مکانیسم های ایمونولوژیک و با واسطه سلول یا آنتی بادی آغاز میشود. در اکثر بیماران مبتلا به آلرژی با علائم موجود در راه های هوایی، دستگاه گوارش یا پوست، آنتی بادیها مسئول ایجاد پاسخ های آلرژیک بوده که عمدتا به ایزوتیپ IgE تعلق دارند. به این ترتیب این افراد مبتلا به بیماری های آلرژیک وابسته به IgE هستند. آنتی ژنهای محرک آلرژی، آلرژن نام دارند.
منابع اصلی آلرژنها شامل گرده گیاهان، حیوانات خانگی، مایت، کپک، غذا، دارو و نیش حشرات هستند. در یک بیمار حساس شده با IgE، مواجهه مجدد با آلرژن، می تواند منجر به طیف وسیعی از علایم نظیر رینیت، کنژکتیویت، آسم، سندرم اگزما/درماتیت آتوپیک Atopic Eczema Dermatitis Syndrome AEDS))، اورتیکاریا و در بدترین حالت، آنافیلاکسی شود. برای آگاهی از آزمایش های تشخیص آلرژی به مقاله " تشخیص آلرژی" مراجعه کنید.
سابقه بالینی و پزشکی فرد نیز می تواند به افتراق بیماری آلرژی از بیماری کرونا کمک نماید. به این صورت که فرد اظهار می کند در سال های پیش نیز در همین روزها علائم شاخص آلرژی تنفسی را داشته است
باید به خاطر داشت همه علائم ذکر شده برای آلرژی تنفسی و بیماری کرونا مطلق و همیشگی نیست و معمولاً تا حدودی نسبی می باشند! بنابراین آنچه که بسیار مهم است داشتن آگاهی از شرایط و پرهیز از شتابزدگی می باشد
برای آگاهی از تشخیص ساده میان بیماری کرونا و سایر بیماری هایی که اغلب علائمی شبیه به هم دارند اینفوگرافی تهیه شده است.