image

سرطان  کولورکتال چیست؟

سرطان  کولورکتال نوعی بیماری است که طی آن، سلولهای غیر طبیعی  در کولون یا رکتوم به صورت غیر قابل کنترل تقسیم می شوند وسرانجام  تومور بدخیم شکل می گیرد (کولون ورکتوم قسمتهایی از سیستم گوارش هستند که مواد زائد جامد مواد غذایی را می گیرند وتا زمان خروج ازبدن ذخیره می کنند).

 بیشتر سرطانهای  کولورکتال در ابتدا به صورت پولیپ اغاز می شوند و در سطح داخلی کلون یا رکتوم رشد می کنند .پولیپها ممکن است صاف یا برجسته باشند. ممکن است پولیپهای برجسته در سطح داخلی کلون یا رکتوم مانند قارچهای بدون ساقه  رشد نمایند(پولیپ بی پایه) یا به شکل قارچهای ساقه دار رشد کنند (پولیپهای پایه دار). پولیپها در افراد بالاتر از 50 سال شایع هستند و بیشتر انها  منجر به سرطان نمی شوند. البته نوعی از پولیپها به نام ادنوما  احتمال خطر بالاتری در تبدیل شدن به سرطان  دارند.

میزان شیوع سرطان کولورکتال چقدر است؟

سرطان کولورکتال  سومین فرم شایع سرطانهای غیر پوستی  در مردان ( پس از سرطان پروستات و ریه) و در زنان ( پس از سرطان سینه وریه) می باشد. این سرطان دومین سرطان منجر به مرگ پس از سرطان ریه در ایالت متحده امریکا می باشد. در سال 2016 حدود 134940 نفر مبتلا به سرطان کولورکتال شناسایی شدند که 49190 نفر از آنها جان باختند .

در این کشور میزان موارد سرطانهای کولورکتال  ومرگ ناشی از انها بین افراد 50 ساله یا بالاتر به دلیل افزایش افزایش اسکرینگ وهمچنین تغییر ریسک فاکتورها (مانند کاهش افراد سیگاری ) رو به کاهش است. البته شیوع ان در افراد جوانتر به دلایل ناشناخته رو به افزایش است . به عنوان مثال محققان بر اساس بررسی ها در ایالت متحده امریکا پیش بینی می کنند که تا سال 2030 میزان ریسک فاکتور ابتلا به سرطان کلون تا 90در صد در افراد دارای سنین 20 تا 34 سال و تا 28 درصد در افراد دارای سنین 35 تا 49 سال  افزایش می یابد، درحالیکه در  این ریسک به میزان 38 درصد در افراد با رنج سنی 50 تا 74 سال و 45درصد در افراد با سن 75 سال یا بالاتر کاهش می یابد.

علت های ایجاد سرطان کولورکتال چیست؟

اصلی ترین ریسک فاکتورهای سرطان کولورکتال، سابقه خانوادگی، بیماری و سنین بالا می باشند ولی چندین فاکتور دیگر با افزایش ریسک ابتلا به این بیماری همراه هستند که شامل مصرف بیش از حد الکل، چاقی، عدم تحریک فیزیکی، سیگار و رژیم غذایی می باشد. علاوه بر این افراد دارای سابقه بیماری التهابی روده ( مانند کولیت اولسراتیو و بیماری کرون)  ریسک فاکتور بالاتری نسبت به افراد غیر مبتلا به این بیماریها در ابتلا به سرطان کولورکتال دارند. همچنین در افراد دارای بیماری های ارثی ( مانند سندرم Lynch پولیپ ادنوماتوز خانوادگی) میزان ابتلا به بیماری افزایش می یابد.

چندین تست تشخیصی به منظور کمک به پزشکان در تشخیص زود هنگام سرطان کولورکتال (زمانی که پاسخ به درمان بالاتر است) گسترش یافته است. برخی از تستها که در شناسایی ادنوما و پولیپس به کار می روند می توانند ازگسترش سرطان جلوگیری کنند. زیرا این تستها باعث شناسایی و حذف این شرایط قبل از تبدیل شدن به سرطان می شوند. بنابراین اسکرینگ سرطان  نه تنها در شناسایی اولیه  نقش دارد بلکه روشی در جلوگیری از ابتلا به سرطان است

آیا بیمه هزینه ای برای انجام تستهای اسکرینگ سرطان کولورکتال را پرداخت می  نماید؟

امروزه نیاز به پوشش دهی بیمه تستهای سرطان کولورکتال وجود دارد.برنامه های نظام سلامت پس از 23 سپتامبر سال 2010 جهت پوشش دهی تستهای اسکرینگ کولورکتال اغازشدند. بیماران باید نوع بیمه که تستهای اسکرینگ را پوشش دهی می کند، بررسی کنند . اطلاعات ویژه در مورد سودمندی مراقبت پزشکی در تستهای اسکرینگ سرطان کولورکتال در وبسایتthe Medicare  وجود دارد.

تستهای جدید اسکرینگ سرطان کولورکتال  چه تستهایی هستند؟

پولیپهای کولورکتال و تومورها می توانند منجربه ازادسازی سلولها و DNA  به جریان خون و همچنین مدفوع شوند. محققین دریافته اند که وجود ژن تغییر یافته ای به نام SEPT9 در خون می تواند در اسکرینگ مراحل  اولیه سرطان کولورکتال یا ادنومای پیشرفته مورد استفاده باشد. در مطالعات بالینی حساسیت تستی که تغییرات ژن SEPT9 را در خون شناسایی کند از حساسیت تست FIT کمتر نیست ولی اختصاصیت ان کمتر است.  در اپریل سال 2016  FDA این تست را به عنوان اولین تست مبنی بر خون در تشخیص سرطان کولورکتال پذیرفت . هنوز شواهدی مبنی بر این که این تست منجر به کاهش مرگ ومیر ناشی از سرطان کولورکتال می شود وجود ندارد.

رویکردهای جدید به منظور مشاهده کولون که نیازی به پاکسازی کلون نداشته باشند (که مورد نیاز  کولونوسکوپی مجازی است)  درحال مطالعه است، یکی  از این رویکردها نشاندار کردن  مدفوع به وسیله عامل متضاد که چندین روز قبل از تست خورده می شود، می باشد. این تکنیک این امکان را می دهد که مواد داخل مدفوع از بافت کلون تشخیص داده شود. نرم افزار کامپیوتری می تواند در حذف الکترونی مدفوع برچسب دار از عکسها مورد استفاده قرار گیرد.  اطلاعات در رابطه با مطالعات بالینی در حال انجام در رابطه با متدهای اسکرینگ سرطان کولورکتال در پایگاه داده ای(NCI’s clinical trial ) موجود می باشد. همچنین می توانید با خدمات اطلاعاتی سرطان (NC’I  (1–800–4–CANCER)، (1–800–422–6237) به منظور همکاری با پایگاه داده های  مطالعات بالینی یا به دست اوردن اطلاعات در رابطه با سرطان تماس حاصل نمائید.

اطلاعات پستی

آدرس: اصفهان، خیابان شیخ صدوق شمالی، خیابان شیخ مفید غربی

کد پستی: 81647-76351

اطلاعات تماس

شماره های تماس: 031-36631906-7
031-36633621-2

کد پستی: 81647-76351

نمونه گیری در منزل

برای هماهنگی جهت نمونه گیری در محل مورد نظر خود با شماره های زیر در ساعت مشخص تماس حاصل فرمایید:

آقای مهندس عزیزی: 09131689270

جوابدهی

شماره واتس آپ برای دریافت جواب آزمایش :

09138183947